lördag 7 januari 2017

Kycklingpaj med kvarg

Prövade att laga en paj idag (torsdag 5.1) och tänkte dela med mig av receptet! Blev av vad jag hade i skåpet så grillade kycklinglår och kvarg blev huvudingredienserna.

Botten
200 gr margarin/smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl vatten

Arbeta ihop en deg, låt den stå i kylskåp 15 min innan du trycker/kavlar ut den till formen.

Fyllning
244 gr kyckling i små bitar
Ca 200 gr kvarg
1 dl lättmjölk
4 st ägg
Lite salt och citronpeppar

Lägg kycklingen i formen.
Blanda kvarg, mjölk, ägg och kryddor med sked eller handvisp tills det är en slät vätska.
Häll ovanpå kycklingen.

175 grader ca 1 timme.

Tiden kan variera mycket beroende på hur tjock pajen blir och ugnsort. Föreslår att du håller koll med jämna mellanrum (tätare efter halvtimme). Du kan också vrids upp värmen ifall du (som jag) har någon väldigt hungrig och otålig som försöker stjäla allt möjligt annat ätbart medan du tillreder i ugnen...

Paj är något som jag tycker är tämligen lätt och snabblagat, och väldigt ofta smakar de jättegott utan att ha några konstiga ingredienser! 

Denna paj bokförde jag även i kostappen, lifesum, så fick några näringsvärden:

Näring
Beräknat som 1 av 8 bitar
Kcal: 431
Kolhydrater: 35gr
Fett: 24,3gr
Protein: 17,9gr


Så kanske inte den absolut hälsosammaste pajen. Men jakten på alternativ bland ingredienserna fortsätter!

Färdig paj

Pajbiten, kanske en par minuter för kort tid

Dagens kvargsort

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar