söndag 18 juni 2017

Viborg, dag 2, eftermiddag

Skrev om dag två här också (klick), förmiddagen. Slutade vid att vi åt på Taverna.

Ickefixat hus
Gamla pojkskolan
En kyrka

Efter maten skulle vi styra mot hotellet. Gick förbi Krigsmuseet (öppethållning osäkert) och bestämde oss för ett besök.

Karta över hur var
Vapen
Flygplan
De hade inte vidare mycket att visa upp, och utan guide så är Jag väldigt osäker på vad jag egentligen såg. Men om du är intresserad så absolut värt det.

Sen gick vi vidare till hotellet. Via Hesburger efter varsin hamburgare och en kopp varm choklad på hotellet. Fixa till oss inför middagen i Runda tornet. Tog till och med fram finkläderna vi hade packat ner!På Runda Tornet blev det trerätters middag. Och jag fick helt vitlök och lökfri servering! Samma mat, bara lämnat bort en eller två ingredienser. Och det var helt otroligt gott!

Salen i Runda Tornet
Bekant namn
Det var även musikuppträdande av en lokal grupp. De sysslade även med undervisning av barn för att bevara de folkloristiska traditionerna (inom sång, musik och dans).

De bjöd även upp oss och pröva musicera samt på dans. Deltog såklart men får det inte att funka att få upp videon av det.


Efter maten gick jag och Matias vidare till Hotel Victorias terrass på sjunde våningen. Satt där och njöt av solnedgången och diskuterade Viborg och livet.
Prövade också att gå till Hotel Druszba (fanns oändliga stavningssätt) då deras dörr lovade nattklubb från 23. Njet! Ingen nattklubb, så satt i deras lobbybar. Fick lära mig hur prostituerade ser ut och jobbar (inte alls bilden man fått från filmer).

Överraskningsdrink
Hur blev lärd? Tja, ensamresande män (till exempel i arbete) blir raggade på och lurade tills lär sig vad som gäller. Så Matias såg genast dem, jag fatta inte alls vad han menade. Så vi diskuterade och tog ju inte länge (bara tills kom en par överfulla finska män) så fick han bevis.

Därifrån gick vi vidare ut på stan. Medvetet valde vi att inte möta en grupp högljudda unga ryska män, men de var ju på inget vis hotfulla! Bara för att slippa onödiga konfrontationsrisker.

Tänkte gå efter hamburgare igen men det var stängt. Gick ett kvarter extra (trodde vi) och såg Subway. Så det fick bli det istället. Och de serverade öl också.


Sen hotellet och natten. Ca kl 3. Och såg inte en enda full ryss. Eller ens nå många ryssar. Bara samma dunka-dunka bilar på någon parkering som i alla finska städer.

Andra delar av resan:
Resan ner
Dag 1
Dag 2, förmiddag
Dag 2, eftermiddag
Dag 3
Resan hem
Maten
Tips och råd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar