fredag 16 juni 2017

Viborg: dag 1

Vi valde Hotel Viborg för övernattning, "i riktig sovjetisk anda" förklarade Matias åt mig.

Hotellfasaden
En bastant tegelbyggnad, 1 meter tjocka väggar, sparsamt allt, checklist över allt i rummet och en väldigt hemsk lukt när vi först kom in. Som tur försvann den när vi vädrade.

Rummet
For på deras rundtur av Viborg. Buss. Så egentligen inte så bra, såg ungefär hälften genom fönstren och minns ju inte vilka byggnader som var vad.

Sovlägenheter, inte plats för annat
Besökte lokala affären för att inhandla vatten, öl och så blev det Garage. Konstaterade det var otroligt billigt mot hemma! Halvliter starköl var ca 50cent.

Ryskt vin, 10-12%, ca 3€
For upp till rummet. Låste ut oss från badrummet så vaktmästarn fick komma. Slapp sen i duschen så vi fick fixa oss till middagen.

Creep Pub
Vi gick till Creep Pub. Vodka"shot", drink och hamburgarmåltid. Supergod mat, drinken London's sky njaa och vodkan vedervärdig (men ett måste för ryssan så prövade). Skriver mer om all mat i ett eget inlägg.

Vandrade runt i staden sen. Konstaterade att nästan sjukligt rent överallt på gatorna, fasaderna fina men innergårdar förfallna, blomrabatter fina framför busken men vildmark bakom busken osv.

Monument of Elk
Prydliga blommor vs. brännässeldjungel
Rena gator, överfulla skräptunnorAlltid någon som städade gatan, parkerna

Hade planerat att gå ut och hitta en krog. Men gick via hotellrummet. Matias konstaterade att jag behövde sömn så somnade framför ryskdubbad Animal Planet.

Andra delar av resan:
Resan ner
Dag 1
Dag 2, förmiddag
Dag 2, eftermiddag
Dag 3
Resan hem
Maten
Tips och råd

Inga kommentarer: