fredag 30 november 2012

Närmar sig jul nu!

Ingen snö på backen men ack så bitande kallt! Men nog börjar jag sakta men säkert få julkänslor för det nog!
Har fått lillajulstädat, med andra ord skurat golvet och småplockat saker och diskat undan!

Så när jag var med lillen, älskling och älsklings lillebror på promenad längs spånbanan samlade jag ihop en hel del gran/tallris som någon hade kapat av från träden (troligen för att det inte skulle sticka ut o slå skidåkare i ansiktet i vinter). Vad det blev till ser ni snart på en bild längre ner.

Nu har jag just lagat mat som jag har i ugnen, potatisgratäng och efter det åker köttfärslimpan in i ugnen. Jag hoppas det ska smaka då ikväll åt älskling! Skulle väl behöva gå ut o gå med hunden också en sväng men behöver få denhär maten klar först. Varför jag inte var tidigare? Viggos mommo var på besök eftersom vi inte skulle tillbringa lillajulen hos mina föräldrar iår, nej, nu ska vi börja skapa egna familjetraditioner -för vi är ju faktiskt en liten familj nu!
Så jag såg redan att det fanns två små paket i påsen min mamma lämnade hit, nyfiken på vad det är men det är ju nog åt barnen -men jag är lika nyfiken för det!

Vår främsta julklapp i år är hunden förstås. Sen får vi se då det byter månad vad annat vi införskaffar (om vi införskaffar något alls, men nog nå smått ännu iallafall).

En annan jul skrev jag om alkohol och jultraditioner och vad jag har för åsikter om att fira med julöl. Känner det inte som nå viktigt att på nytt ta denhär diskussionen eftersom jag fortfarande har samma åsikt utan de som vill friska upp minnet kan läsa det inlägget HÄR. Minns det blev på FB en lång diskussion om det här med alkohol och inte alkohol, men de flesta som deltog i diskussionen höll nog ändå med mig i grund och botten -det var väl bara att jag hade uttryckt mig felaktigt i bloginlägget eller nå liknande...

Nåväl, här är bilden jag just lovade er:


På dagen, hela trappan vår.
På kvällen, inzomning på vårt hörn.

1 kommentar:

Maria sa...

Aj, så det är typ bara här i södra Finland som vi fått massa snö? Ser typ ut som januari här, det började snöa 28e november.. :P