måndag 19 november 2012

Hund och allt annat som hänt!

Det är verkligen länge sedan jag skrev något på min blogg, så nu menar jag uppdatera er lite om ett och annat vad som hänt:
  • Viggo är nu 6 månader, blir 7 månader 6.12(på självständighetsdagen!) och han mår riktigt bra, växer och blir lång och smal som sin far (verkar det som nujust iallafall). Vi far en gång i månaden på fysioterapi med honom -bara som kontroll så inte blodproppen skulle orsaka något i senare skede. Efter nyår någon gång ska han på EEG för att kolla så inga nya små proppar har förekommit (vilket vi ju vet det inte har eftersom han mått bra) och annars för att kolla så det inte finns nå risk för epilepsi eller något annat på grund av starten. Han skrattar högt har börjat göra men istället för att försöka svänga sig så tränar han bara att försöka sätta sig rakt upp, så nu krävs det av oss att vi övar på rullning med honom varje dag så han börjar kunna det. Eller, han kan ju men han ids inte för han blir bara arg då han ligger på mage och inte slipper någonstans. Han älskar att hoppa i famnen och desto högre desto roligare, så vi har hängt upp en hoppgunga i dörröppningen till köket åt honom och han trivs riktigt bra i den!
  • Vi har ju flyttat närmare styvsonen min också, har jag väl kanske inte hunnit berätta nå om. Så nu har vi en lägenhet på 113kvadratmeter (ja, de e ganska stort men ändå nästan för litet) fördelat på två våningar. Vi är riktigt bredvid skolan och 2-3 dagis (tror det ena huset här också är dagis) så full rulle på vardagarna på gården. Och då har ju styvsonen mycket gungor, rutschkanor etc att syssla med -och vi har ishockeyrink här så vi kan spela fotboll och skrinna sen. Vi kör honom till dagis varje vardag då hans dagis är närmare hans mammas hem. Gör inget, det viktigaste är att han får ha sina rutiner! 
  • Jag mår också bra, ska börja vara på en mamma-barngrupp varje onsdag så jag kanske lär känna nå folk här i trakten också. Har kommit mig för att börja motionera nå smått igen, ja menar -om ja nu ska va med och skida 53km i februari får jag nog så lov och börja träna nu!
  • Vi har skaffat en hundvalp! Hon heter Alma och är av rasen doberman. Nu vet jag redan att folk har väldigt förutfattade meningar om denna ras (kamphund, född för att döda, argsint, livsfarlig etc) och jag hade det själv också. Men jag hade samma åsikt om rottweiler och schäfer. Nåja, jag träffade en genomsnäll rottweiler som var otroligt duktig med deras baby (ingen skillnad vad babyn gjorde, sen började jag läsa på nätet om hundraserna och överallt stod det att doberman skulle vara otroligt bra med barn för de tar hand om dem som om det vore valpar och familjehund, tillgiven, lojal... Nåja, min man har alltid velat ha en doberman -ända sedan han var liten- så jag började fundera nå smått att kanske man skulle skaffa en sedan då man har gård. Nå, far vi och hälsar på hans en vän som har schäfer -och en nyskaffad dobermanvalp! Dendär valpen var nog så underbar! Och han berättade då att de hade kvar en honvalp därifrå han hade tagit sin. Sagt och gjort, vi for och hälsade på dit för att träffa valpen och diskutera rasen, och valpen var bedårande snäll och söt! Och hon mer eller mindre valde oss -eller ska man säga, hon valde fästmannen min och Viggo. Så hon fgöljde med oss hem, och nu har hon träffat styvsonen också -och hon är inte längre rädd för honom fast han springer omkring här hemma -bara lite reserverad ännu då de bara kännt varandra en dag. Nu är jag ensam hemma med Alma och Viggo -och båda två ligger och sover så gott! Alma på älsklings tröja på soffan (hon är verkligen fäst vid honom) och Viggo i bilstolen (går så bra att vagga honom till sömns i den). 
Det var lite korta uppdateringar om de viktigaste sakerna i mitt liv. Jag har dessutom sökt jobb på några ställen eftersom mitt mammastöd ändå inte skulle minska nå avsevärt och älskling fortfarande är arbetslös också. Men nu ska jag lyfta upp Viggo på köksbordet (för nej, fast Alma är så genomsnäll så inte lämnar jag dem utan uppsikt eller så inte Viggo är säker. Hon är ändå bara en valp så det kan gå så olyckligt fel ännu, om hon bara vill leka och i misstag råkar lägga tassen på Viggo eller så) och börja städa/diska/ta ut Alma på gården, tvätta kläder och så vidare.

Ja, någon som har bra tips hur man lär hundar med trappor? De är inga hala trappor, finns nog halkskydd på alla steg men hon vågar inte gå i dem ännu iallafall.

3 kommentarer:

Lovisa sa...

Vad roligt med uppdatering:) Skönt att Viggo mår bra, måste varit några tuffa månader. Jag är ju själv uppväxt med dobermann och det är en helt underbar ras ( även om dom ibland kan bli lite snackiga/pipiga)Trappan kommer hon att lära sig inom sin tid, tänk dock på att dom inte gärna ska gå i trappor innan dom är ett eftersom dom växer snabbt och lederna inte har stabiliserats. Så undvik trappor ( eller bär upp henne ) så länge som möjligt så hon inte får problem när hon är äldre. Lycka till!:)

Marion sa...

Ingen har tidigare sagt att trappor kan orsaka nå såna problem för dem! Tack för varningen o vi ska nog vara aktsamma me henne <3

Marion sa...

Enligt hemsidan så har Maria också skrivit en kommentar om att det bara är i södra Finland det kommit mycket snö. Och det stämde då men nu har det sakta men säkert börjat komma mera här också.