söndag 2 december 2012

Filmerna på D och E

Har inte orkat och hunnit skriva på länge men nu fortsätter jag med genomgången av alla våra filmer!
 
Dark blue (2002)
En klassisk historia om snut i en rutten stad... Helt okej men ganska så lik alla andra!
 
Day Watch (2006)
Rysk(?) film, väldigt annorlunda -på ett lite märkligt sätt! Men helt värd att spana in om ni gillar utmaningar i att hänga med i svängarna och fantasy.
 
Dead zone, the (1983)
Stephen King. Väldigt bra, men skulle vilja hitta boken så jag fick jämföra dessa två med varandra. Inte så skrämmande men ändå lite nervkittlande...
 
Death proof (2007)
 Väldigt bra film, Tarantino har sitt speciella sätt att filma och till denna så passade det utmärkt! Handling? En stuntförare som tar livet av unga kvinnor...
 
Death race (2008)
 Nyare version av nedanstående. Väldigt bra i min smak, tillräckligt mycket action, allvar och en gnutta kärlek i mixen. Fängelsemiljö och lyckades hålla ens intresse genom hela -med andra ord en topplacering!
 
Death race 2000 (1975)
 (inte sett ännu men vet handlingen skall vara liknande som i ovanstående)
 
Deep fear (2007)
 Skräckfilm om någon konstig varelse de hittar i öknen... Som ni kanske hör så kan ni gissa vad den handlar om. Ganska förutsägbar och på så vis ingen riktigt bra skräckfilm.
 
Den 5:e kvinnan (2002)
(inte sett ännu)
 
 Den osynlige (2002)
Mycket bra svensk film! Brukar inte vara så förtjust i de svenska filmerna men denhär var helt klart en av de bättre!
 
Derailed (2002)
 (minns inte nu)
 
 Devil's Rejects, The (2006)
 Sann berättelse om massmördarfamilj. Väldigt intressant på så vis och tiden känns som om den skulle flyga iväg medan man ser på den.
 
Diamond of Jeru, the (2001)
 En ganska långsam actionfilm om forskare i djungeln med en guide som vill få en kannibalistisk stamhövdings ädelsten.
 
Doom (2005)
(inte sett ännu)
 
Double team (1997)
Actionfilm, helt okej. Minns inte den desto mer just nu så kan inte ha gjort så jättebra intryck utan försvunnit bland alla andra.
 
Dread (2009)
 Kommer inte alls ihåg?
 
Dungeon girl (2007)
 Sann berättelse om flickan i Tyskland som var inlåst i källaren och födde barn och vad det nu var. Men den kom i en box med skräckfilmer, men det var den verkligen inte! Helt underlig och tråkig somnade jag första gången jag skulle försöka se den.
 
Dungeons & Dragons (2000)
Fantasy, baserat på ett spel med samma namn. Väldigt humoristisk, kärlek finns också och action förstås. Med andra ord en riktigt bra fantasyfilm!

Ella enchanted (2004)
Fick från bokklubb, så ganska flickig film med romantik, magi, livsläxa om att göra som man vill och inte bara som man blir tillsagd. Helt bra och man fick några goda skratt!
 
Emma
 (inte sett ännu)

Exorcist-the beginning (2004)
Fristående ny fortsättning på kultfilmen. Fast denhär, så att säga, visar hur allt fick sin början. Ganska bra men långt ifrån så bra som jag hade förväntat mig eller som den skulle ha kunnat vara.
 
Eye, the (2008)
Jessica Alba gör ett utomordentligt jobb i denhär skräckthrillern där hon ser någon annans liv genom de nya ögonimplantaten. Väldigt bra enligt mig!

Inga kommentarer: