fredag 21 augusti 2015

Juthbacka 2015

Förde barnen till dagis, gick hem och häng tvätt och sedan hoppade man på med gubben sin till Juthbacka marknad. Fast på vägen dit stannade vi och plockade 5 geocacher också (bla Von Döbeln, Danspaviljong, Munsala korsningen).

Gick och hälsade på min far, bror och hans fru på plats nummer 99 först, ännu hade inte försäljningen kommit igång för dem riktigt, och sen började vi vandra runt hela allting. En rad i taget. Men i år tyckte jag det var ännu mera skrot och porslin än vanligt och bara väldigt antika leksaker mestadels (eller så väldigt dyra splitternya) så hittade nästan inget. Blev dock inhandlat en dekorativ kniv, en klänning som jag hoppas ska passa så jag kan ha på min väns bröllop och en porslin/metall älva. Och förstås en grillkorv.

Lunch blev vårrullar på torget från New Asian Garden, vidare till S-Market som har 6-pack Pepsi Next för bara 3€ så vi sko få upp vätskebalansen igen. Så vidare på geocachingäventyr (6 stycken, bla Nykarlebys 0km punkt, Brostugan, Kraftverket, Kärleksstenen) och vid Brostugan fanns ett gårdsloppis som vi besökte.
Där hittade vi äntligen nå vettiga saker! Köpte två leksaksbilar, ett set med Brio tågbanedelar (plus nå andra tågvagnar), nå leksakssmycken och leksaksbörs åt Nina, flytvästar åt båda två, att rita på sånde fisher price "bricka", stor smyckesväsk/låda (om än blir nå sorts leksakslåda åt Nina) samt en Muminsnurra. Fick allt för 30€ så är riktigt nöjd! Får bara fundera ännu vad jag ska ge som julklappar... dock så har de redan sett tågbanan och bilarna, men har ändå färre julklappar åt Nina nu just så passar bra hon får sina smycken osv till julkapp (särskilt då hon int vill använda dem ännu heller).

Så fick man fara raka vägen till dagis efter barnen, hem och släng i dem nå saft och smörgås/banan och iväg på kaveris flickos 3 årskalas! Fanns smörgåstårta, vanlig tårta, små macaronis, muffins och tigerkaka att smaska i sig och en hel del leksaker att utforska för barnen. Men tror höjdpunkten var att upptäcka balkongen för Viggo och att på granngården var väggen inpaketerad och fanns lyftkranar. Åtminstone skulle man mest dit så snart man hade upptäckt det.

Så hem, leka en stund med nya leksakerna och nu försöker jag få dem att somna (med dålig framgång)... blir att se "American Pie" ikväll  och äta nå grisfile med klyftpotatis och Cafe de Paris sås. Namnam va ska bli gott!

Inga kommentarer: