tisdag 12 september 2017

IT (2017)


Trailern verkar komma två gånger efter varandra i denna video men kanske det inte gör så mycket?

Hur som haver, jag och min sambo var på den nya versionen av IT i helgen. Måste erkänna att jag var rädd för att de skulle förstört den. Vi hör ju båda till generationen som också sett versionen från 1990 (tror vi till och med äger den).

Visst var den annorlunda. Mycket blodigare (som allt nu för tiden), mera som händer genom hela filmen (inte lika mycket prat alltså som i gamla versionen) och Pennywise fått sig en makeover.


Bara för att visa hur mycket Pennywise makeover förändrade. Från mera klassisk clown till mera creepy clown. Och hela uppenbarelsen av Pennywise var mera skrämmande nu än i gamla versionen. Så måste erkänna att Skarsgård gjorde ett superbt jobb i nya versionen som Pennywise, den dansande clownen.

Att vissa inte gillar de humoristiska delarna i filmen, tja, personligen tyckte jag det var bra med dem. Eller, de hörde till! De var inte bara inplockade utan hörde till filmen (som Richies humoristiska kommentarer hörde ju till vad som hände och inte bara något han sa för humorn).

Varför Stans rädsla såg så "billig" ut vet jag inte. Och med billig menar jag inklippt i filmen på ett annat sätt än de andra effekterna. Kanske för att den härstammade där den härstammade ifrån. Väljer att tänka så.

Barnen var verkligen bra skådespelare också, hoppas bara att de inte blev alltför rädda efter filmen! Men, de borde ha så de har möjlighet till samtal vartefter. Skulle man ju tycka iallafall.

Så vem ska se den? Alla som gillar skräck. Alla som gillar Stephen King. Alla som gillade den gamla versionen av IT. Alla som är rädda för clowner. Alla karlar som har dejter som skulle krypa in i er famn vid lite skräck. Alla som vill ha en skrämmande film till Halloween (hoppas den kommer ut till det). Med andra ord, de flesta ska se den!

2 kommentarer:

Lille John sa...

Jag ska se den! :)

Och detdär med humorn, ja.... Då jag har läst en hel del Stephen King så vet jag att han använder en del humor i sina berättelser. Det finns visst ett citat som går typ att "Det är bra att skriva allvarligt, men för sjutton, sätt in ett skämt där emellan!"
Kanske inte helt som det stod skrivet, men tänk på detta: Hur många gånger har man inte först blivit skrämd och sen skrattat åt det?

Marion sa...

Skrattet är ju en av de mest använda copingmetoderna någonsin, både vid rädsla och då något annars är svårt/tungt.
Så det ökar publikmängden (som kan se filmen utan att få för starka skräckkänslor) avsevärt då man lägger in "förlösande skratt" här och där 😄