torsdag 5 november 2015

Lottat 2016s händelser

Nu som då har jag kommit på något som vore roligt att göra med (eller utan) barnen och skrivit ner det på en lapp och lagt hit


Idag bestämde jag mig för att lotta två saker som jag ska göra nästa år (med barnen).
Sagt och gjort skakade jag burken tills två lappar kom ut.


Öppnade lapparna och läste vad det stod...


Jukupark och Lappland... for in på Jukuparks hemsida och konstaterade att det var en vattenpark endast, alltså en massa vattenrutschkanor och dylikt. Så funderade vidare att min son blir 4, min dotter 2 ½ och ingen av dem kan simma... Så, jag tog bort Jukupark, det får fara tillbaka i burken och vänta på att de blir lite äldre, och ville skaka fram en ny lapp.


Men hoppsan! Det kom två utflygande igen...


Nåja, det får bli tre saker vi gör nästa år, om inte det igen kom något som de ännu är för unga för att verkligen njuta av...


En husdjurspark och Fäboda, passar väldigt bra att göra med mina småttingar!

Så år 2016: En resa till Lappland, en stranddag på Fäboda och ett besök till Toivonens djurpark i Kelviä. Det svåraste av dessa kommer att vara Lapplandsresan (med pengar och att komma på NÄR man ska satsa på att fara dit).

Slalom och skidåkning så är de inte intresserade av ännu, och jag är inte intresserad av slalom heller egentligen, så behöver komma på något annat att göra där uppe... Ideer av såna som varit till Lappland? Och det ska alltså passa för mina barn också!

Och finns det någon som vore intresserad av att följa med på något av dem?

1 kommentar:

Maria sa...

Jag har ju själv inte varit i Lappland sen jag var liten, men jag tyckte väl det var tillräckligt fascinerande att bo i stockstuga och med den stora mängden snön. Kunde inte åka slalom men skidade lite grann i alla fall. Hälsa på tomten gjorde vi nog inte tror jag, men det känns ju som lite av ett måste med barn! :) Sen finns det huskysafari, rensafari m.m. Ifall du tror att de inte vill/vågar/kan åka med i kälken kanske man åtminstone får hälsa på djuren...?

Nu vet jag inte vad stället/organisationen heter, men det brukar finnas möjlighet att ansöka om stöd för att få göra små resor inom Finland ifall man har lite knapp ekonomi. Min mammas fästman brukar få sånt ibland så de kan åka iväg på en spa-helg, och min brorsas familj brukar också få, så de t.ex. kan åka till Lappland :) Ska försöka minnas att fråga min mamma när hon kommer hem ikväll!