tisdag 3 november 2015

Halloween 2015

Halloween 2015. Jag älskar Halloween, eller jag älskar alla tillfällen att klä ut sig! Jag vet det är en högtid som delar mångas åsikter just på grund av skräcktemat -men varför måste man ha skräcktema? Jag menar, liite spökaktigt får det ju vara för det var grundiden med Halloween (obs, jag tar inte och anser att Alla helgons dag har något med Halloween att göra -för det har de inte! I år råkade de bara sammanfalla på samma dag). Men mina barn är som sagt bara 2 och 3 år gamla så de behöver inte skrämmas nå extra och de kan inte ännu säga åt mig vad de vill vara utklädda till. Och min Halloweenfest var för mina vänner med familjer -yngsta som kom var två månader gammal och äldsta var väl runt 10 år. Och det var enligt det hela allting var uppbyggt.

Jag och mina barn (samt min pojkvän som såklart inte fick smita undan) var alla utklädda till pirater!

Nina pirat

Viggo pirat

Matias och Nina pirater


Mamma och Nina pirat

Viggo, mamma och Nina pirat
Nina fjärilspiratSå inga skrämmande, blodiga varelser här inte! Maten däremot ville jag ha lite mera spöklik:

Serveringsbordet

Stekta ägg godis
Fingerkakor med syltdipp


Spindelklubbor

Pepparkaksmumier
Cheesecake med chokladsmak, spindlarna bortplockade redan


Mumietripparna syns här och avskedsgåvorna
(Ballong åt barn, svart ros åt vuxna)

Gästerna lät sig väl smaka men eftersom jag inte har frågat lov så lägger jag inte upp nå bilder på dem. Utan ni får hålla till godo med lite bilder av prydnaderna!

Lysande spöke i dörrlisten

Labanspöken på väggen i olika storlekar

Pumpalykta och små spöken

Fladdermöss i alla fönster

Själv skärt ut pumpalyktan

Spökhuset på trappan
Så inga extra skrämmande saker i år hos oss! Och troligen inte heller nästa år, eller då, eller då... sen när barnen börjar bli så gamla att de själva säger de vill vara utklädda till spöken eller dylikt så är det fritt fram för dem, kommer inte att säga då längre vad de får och inte får vara.
Och till dagisens halloween-maskerader, inte behöver ju barnen vara groteska till dem heller! De kan vara prinsessor, cowboys, prinsar, indianer, älvor, trollkarlar osv osv osv. Det viktiga anser jag är att de får klä ut sig (om nu en gång alla barnen får det, för vet inget barn som INTE vill klä ut sig alls) till något. Inte skulle jag ha skickat iväg mina barn som nå blodiga monster till dagis om de haft maskerad (men det hade de inte tyvärr), kanske sen i högstadiet eller möjligen i 5an/6an om de själva vill det.

Nåja, orkar inte skriva desto mera om det. Är nu bara små korta åsikter jag har.
Fick just veta att jag måste hitta en ny bil, lättare sagt än gjort med 0,0000€ extra just nu...

2 kommentarer:

Maria sa...

Det var trevligt att träffas <3

Badtunnaexpert sa...

Ni är helt fantastiska!