tisdag 2 juli 2013

House of Night

Håller på och läser P.C. Cast & Kristin Casts bokserie House of Night.

Hittills har det utkommit 9 böcker på svenska i bokserien (av 12 planerade). Och jag håller just på och avslutar 9de boken.
De heter på svenska (i ordningsföljd): Vampyrernas märke, Sveket, Utvald, Svart ängel, Jagad, Frestad, Bränd, Uppvaknandet, Ödet.

Det är en väldigt fängslande serie med en välbalanserad blandning av romantik, action, spänning, drama, humor, sorg, övernaturligt, fantasi och olika karaktärer. Man hänger med fast det ibland byter ur vilkens karaktärs ögon/sinne man läser de olika händelserna och man får en inblick i hur de tänker och fungerar allihopa.
Lite långtråkigt är det dock då de som vänner käbblar (grälar) så ofta om liknande saker och de hela tiden ska återkomma till samma funderingar; kan man eller kan man inte lite på han/hon?

Men absolut en serie som är värd att läsas! I biblioteket hittar du dem på ungdomssidan men låt inte det hindra dig fast du är vuxen redan, och om du som jag tycker det blir enformigt ibland med deras gräl -läs två eller tre böcker i gången och ta sedan en paus.

Jag för min del är nöjd att det blir en paus efter 9an...


Inga kommentarer: