måndag 12 januari 2015

Lite om organdonering och om den nya veckan

Idag var lugn dag, vanlig måndag. Fick diskat, tvättat två omgångar med kläder, skottat snö (även upp den del som varit oskottad sedan första snön, så nu har 3-4 bilar +min egen plats på gården igen), gått en kort promenad så Nina fick somn i vagnen på dan, kokat gröt, lagat pizza till kvällsmat åt mig (men brände det lite då gungade Nina ti sömns på samma gång), städat bort julen inomhus (utomhus blir det väl först på våren då alla sladdar tinat fram) och och... ja det är väl allt jag hunnit med (förutom bus med barnen och lite skäll då de envisats med att dra i tvsladdarna och klättra upp på nya bordet).

Imorgon är det ganska normal dag, men kl 9 har Viggo ergoterapi (hemma). Så far väl till posten då också så jag får skicka iväg två vykort, ett brev och (viktigaste av alla) mitt salivprov till registret över stamcellsdonatorer. Har registrerat mig och har alltid med mig i min pengbörs ett kort om att mina organ skall doneras om något skulle hända med mig. Tycker det är en väldigt liten sak att göra för sina medmänniskor, särskilt eftersom organdonationen troligen sker först när du inte längre behöver dem själv. Jag har hört ett skäl mot att vara med; "tänk på de anhöriga som ska se dig "uppskuren" i likkistan".
Öhm, hallå? Jag vet inte med era begravningar men de jag har varit på så har inte personen som dött legat naken i kistan, ej heller före då man får ta farväl på begravningsbyrån. Så vad skulle de se? Men är man okunnig så är man...

Onsdag så menar jag träna på förmiddagen, antingen gym med en kompis eller så blir det skidspåret ensam. På eftermiddagen ska jag på "enhetsmöte" om Viggo. Ergoterapeuten, talterapeuten, specialbarnträdgårdsläraren och dagispersonal skall träffas och ställa upp gemensamma riktlinjer för hur vi ska bäst stöda Viggos utveckling. Så jag ser fram emot det mötet! Och som ni kanske redan gissat så är det ju dagisdag för barnen.

Torsdag blir det då att föra barnen till dagis, fara iväg mot Vasa (mamma skulle väl sitta på också), diskutera smått och gott, kolla synen (som jag vet blivit sämre men hur mycket vet jag inte), kanske träffa en kompis såde hastigt och utbyta tankar.

Fredag blir väl vanlig dag också.

Lördag så kommer jag att vara hela dagen på Norrvalla på Fitness & Dance Event med olika träningsprogram och föreläsningar. Hoppas det blir så bra som det låter och att jag kommer mig på alla de träningar jag vill. Och att jag orkar alla träningar till slut!

Söndag blir det väl att återhämta sig från träningsvärken troligen. Så hoppeligen är barnen inte alltför busiga då heller.

Så sådan vecka på gång här, fullt upp. Hoppas ni också har på gång en bra och intressant vecka, vad ni än ska göra.

4 kommentarer:

Anna sa...

Hej! Jag läste killen e född 6.5.2012, här e sonen född 5.5.2012 :D å så läste jag ni ska ti talterapeut, hur går de till!. Vår kille pratar int så mycket, men ja känd ändå att int vi ännu behövde nån terapeut.

Maria sa...

Jag är också organdonator :) Fast nyare lagstiftning har ändrats så istället för att man måste ha organkort eller skrivet i nåt testamente att man godkänner organdonation så är det tvärtom; man ska uttryckligen ha sagt nej till att donera organ åt någon anhörig, känner ingen till att man skulle ha varit emot det så används organen automatiskt om det går/finns behov :) Dock finns det säkert fall där det ändå är bra att styrka detta till pappers, t.ex. ifall ens anhöriga av någon konstig anledning skulle vara emot detta och då kanske påstå att man själv också skulle vara emot att donera sina organ för att anhöriga ska få sin vilja genom..

Marion sa...

Nå om du läser lite äldre inlägg så ser du att vi varit i rullorna sen dag ett.
Min son jollrar inte ens som sin lillasyster (är 1år) och vi fokuserar på NÅGON sorts kommunikation. Att talterapi e lite fel ord... kommunikationsterapi kanske sko va bättre ord...

Marion sa...

Detdär exemplet du sa så skulle för ett år sen ha varit aktuellt för mig så därför ha ja vari såå viktig med att ha korte me körkortet o ti gör min önskan officiell...