fredag 2 januari 2015

Utmaningar

De flesta har väl sett att det på facebook har kommit upp en massa olika utmaningar vad man ska inleda året med. Och några har jag bestämt mig för att försöka hänga med på:
  1. PAREMMAS TIKIS 21 PÄIVÄSSÄ Tikis utmaning med olika formers träning/vila under 21 dagar. Deltagit i magmuskel- och armhävningsutmaningar tidigare av samma arrangör.
  2. Tammikuun hyvinvointikalenteri Olika saker som ger en bättre livskvalitet att försöka följa under månaden.
  3. Tipaton 31 : 31 tipatonta päivää, 31euroa Nuorten turvataloille Som namnet säger, man ska vara nykter i 31 dagar och donera 31euro i förmån för ungas skyddshem i Finland.
  4. 100 päivää ilman viinaa Du ska vara nykter i 100 dagar och får då poäng, poängen omvandlas till pengar som doneras åt ett välgörande ändamål. Jag har valt på deras officiella hemsida att det ska gå åt Nuorten turvataloille -precis som den andra utmaningen.
  5. Haaste: 2-3 litraa päivässä För att försöka börja dricka mera vatten.
  6. KIITOS ja OLE HYVÄ Tammikuu Haaste!! Öka användandet av tack och varsågod i vardagliga livet, speciellt vid möte av servicepersonal.
Den sista hade egentligen inte med denhär bloggens ämne att göra men eftersom det ökar välbefinnandet att känna sig uppskattad listade jag den ändå. Likaså handlar denhär bloggen inte om alkohol eller välgörenhet men det har många positiva effekter att vara utan alkohol redan en kortare tid.

Nåja, vattendrickandet jagade bort min migrän som tur, och den försvann totalt efter att gjort dagens keskivartalotreeni enligt Tikis anvisningar. Så ska absolut försöka fortsätta med dem allihopa (men fick just o just i mig 1,5liter idag -men det är redan ungefär 1liter mer än tidigare så jag tycker det är duktigt ändå.

Och 17de januari ska jag fara på Norrvalla Fitness & Dance Event ! Biljetterna färdigt inhandlade så det ska bli jätteintressant och kul!

2 kommentarer:

Maria sa...

Borde verkligen haka på vattendrickar-utmaningen.. 3 liter är väl lite i överkant tycker jag (det är inte hälosamt att dricka hur mycket vatten som helst heller, i värsta fall kan man få vattenförgiftning, fast krävs nog mera ändå än 3 liter för det..) - men gäller detta verkligen bara rent vatten eller vätska överlag? Om det gäller vatten, mjölk, juice m.m. kaaaanske jag skulle lyckas med 3 liter.. ;) Vore ju definitivt bättre än ingenting iaf.

Marion sa...

De beror mycket på HUR du dricker mängden. Man ska ju inte gulpa i sig en halv liter i ett svep så saltbalansen ruckas utan försök dricka lite nästan hela tiden.
Och det beror på vätska, som te går int eftersom te e vätskedrivande (särskilt svart te) men smaksatt vatten går nog tex me lite saft eller ännu hellre med riktiga bär/frukters saft.