onsdag 5 juli 2017

Barnfest @ Rasmusbacken

Tisdagen 4.7 ordnades det barnfest på Rasmusbacken i Vörå.

På programmet var Pippi Långstrump och Musmammans teater. Hann inte se på hela då två fick myror i byxorna av att se gungorna osv.


Matade också de två fåren, tittade på kalven och efter teatern gick vi till manegen där man fick rida ett varv på hästryggen.

Både Viggo och Nina red. Fast den långa kön var svår, speciellt för Viggo. Men det gick tämligen bra att köa.

Och han sken som en sol på hästryggen! Satt så rak i ryggen och bara log och vinkade, fast han egentligen hade sagt nej till ridningen.


Matias gick bredvid Nina vid ridningen, men hon såg nog så nöjd ut! Och sa att det var roligt -fast det tänkte bli problem då det inte fanns någon vit häst.


Efter ridningen skulle vi gå på saft/kaffe och bulle. Men bullarna var slut, så blev saft/kaffe och en liten pepparkaka.

Så såg Nina barn som sprang med ballongdjur. Ville hon och Viggo också ha. Så vi gick till ballongbindaren --men ballongerna var också slut.

Då blev det drama. Och fast det skulle funnits andra punkter (skattjakt, ansiktsmålning) så visste jag det med ballongerna inte skulle gå om.

Så vi for. Hade ändå flera andra punkter att göra också längs vägen hem (butiken för Matias, jag springa in till biblioteket, hämta släpvagnen hos moster och hämta byggnadsmaterial).

Fick avlett dem med prat om det och löfte om vanlig ballong hemma. Och Nina fick gå själv till mommo, med uppdrag att ge saker.

Viggo skulle ha velat följa med, men fick avlett honom med en glass då Nina gått ut, och han fick ha pekplattan.

Så sist och slutligen blev det en ganska bra dag för dem ändå. Tror jag. Men glömde bort ballongen ända tills det var dags att gå och sova. Så lovade att skulle få idag istället.

Men är ganska besviken över att inte alla barn (eller ens alla familjer) fick ballongdjur. Också lite över bulle då det ändå var 5€/person, men ballongdjuret var absolut det som sved mest.

Eftersom det fick barnen stressade. De skulle försöka hitta mera ballonger, men man kan ju inte lämna och vänta att det Kanske kommer.

Men löste det. Och idag är det som tur hemmadag, bara att ta det lugnt.

2 kommentarer:

Milla sa...

Håller med dej om det där - ganska dåligt att bullorna, ballongerna SAMT fjädrarna till indianhattspysslet var slut... för 5€. Sen såg man ungar med 3 ballonger och andra ungar med endast fjädrar utan att ha pysslat nån indianhatt. Med stolta föräldrar bredvid. Vad svarar man sitt barn när det undrar varför vissa fick 3 ballonger och vi inte en endaste en?

Marion sa...

Jo vi var väldigt besvikna att man fick betala så mycket för ingenting.
Speciellt som vuxen var det ju 200% överpris (inte ens kaffe+bulle brukar vara så mycket som 5€ någonstans), men betalade ju då man tänkte barnen skulle få så mycket -som de då lämnade utan.
Men hoppeligen tänker de på detta kommande år så ingen lämnar helt utan.