måndag 10 juli 2017

Händelserik lördag

Lördagen var full av program. Så mycket att jag tänkte försöka med uppritat schema åt Viggo igen.


Fast, det funka inte lika bra idag. Men var väl mest mitt eget fel. Schemat ovan visar: frukost, langradin, marknad, bil till Vasa, se på båt, gå ombord på båt, lekpark, bil till butik och handla & hem.


Först åt vi en stadig frukost. Klädde på oss och åkte ut med mommo till centrum. Men, vi gick först på marknaden.

Marknaden var igång, folktom och var ca en timme till langradin ännu. Så gick och tittade. Viggo köpte en Molly-mus dvd och Nina två små Hello Kitty figurer.

Då ville han till bilen, troligen hem men kunde lika bra vara Vasa (som schemat sa). Mommo räddade oss och gick med honom i sin bil, satt och såg på mommos telefon.

Nina hoppade på hoppslottet en stund, sen sprang vi efter varsin glass åt oss fyra. Hittade mommo, Viggo och moster med familj på trottoarkanten. Matias var trafikdirigent i närmsta korsningen.

Så började langradin. För de som inte känner till är det ett "tåg" av föreningar och företag som visar upp sig. Och många av dem slänger ut godis åt barnen att plocka.

Nina var väldigt ivrig godisplockare. Viggo försökte kasta tillbaka dem. Sen satt vi och drack tripp i mommos bil tills Matias var färdig. Hon skjutsa oss till hans bil.

Sen for vi till Vasa. Kände att vi behövde mat, så svängde in till Burger King. Nina ville ha hamburgare och Viggo ville ha franska, så de delade på en barnmåltid (med en extra tripp).


Gick väldigt bra att sitta och äta. Nina åt upp hela hamburgaren (aldrig förr gjort!) och Viggo lämnade kanske två franska.


For vidare till Merivoimien vuosipäivä/Marinens årsdag. För att se på deras armebåtar. Hittade dem snabbt men var helt otroligt lång kö!


Så vi gick inte ombord. Och Viggo hade då bråttom därifrån såklart. Vi gick över vägen till en utelekpark (helt inhägnad).


Viggo "lekte" med en kille där. Eller, en cirkel som först Viggo satt på och jag snurra, sen kom en kille till och sitta. Och han sen så snurrade Viggo och Viggo honom.

Efter lekparken for vi i bilen till Biltema för att plocka upp några små leksaker. Sen till Prisma och handla mat. Sist till XXL där bara Matias sprang in efter nå ammunition till jaktgeväret.

Tröttheten hade börjat och det var extremt bråkigt i bilen. Både mellan V och N men också med att ta upp bilrutan och sparka/knipa mig då stänger.

Hem och packa upp. Laga mat (broilersås och ris). Söka reda på en "skål", bädda i en tvättkorg och iväg igen.

Efter en ny familjemedlem. Svarta frassen Panter. Från Kimo, 12 veckor gammal. Så nervös och gömmer sig ännu (söndag) för oss alla.


Och resten av dagen gick åt till plattan, tvn och kvällsmat i flera etapper. Så, vad lärde jag mig?

Ritat schema är endast ett stöd då det följs. Och mera till nackdel om blir ändringar, desto flera och större desto värre.

Kolla upp alla evenemang. Som igår, om man tagit kontakt, kunde vi fått gå före kön (som på nöjesfält)? Eller annan form av stödinsats för att kunna delta på lika villkor.

Men gick ändå mycket bättre än förväntat. Och sömnen infann sig fort för båda, fast båda vaknade på natten också (som normalt).

Inga kommentarer: