onsdag 16 augusti 2017

Bokrecension: Dvärgkaninerna Nisse och Nelly

Fick på posten ett exemplar av den nya boken Dvärgkaninerna Nisse och Nelly. En bok av Christina Johansson och utgiven på både finska och svenska (på finska heter den Kääpiökanit Nisse ja Nelli).

Boken är tänkt för barn från åldern 6 år och uppåt, med fakta och råd inför er egen första dvärgkanin. Råden och tipsen får man av en familj som själva har dvärgkaniner (Nisse och Nelly).

Boken beskriver mest livet med Nisse. Det är deras första kanin som redan hunnit bo några år med familjen. I slutet av boken introducerar de Nelly för läsaren när de hämtar hem henne.

Kapitlen är korta och lättlästa, precis som det ska vara för en yngre publik. Men för att orka med boken krävs ett intresse och en ganska bra läskunnighet, främst för att den är väldigt tom på bilder. Något som troligen påverkade mina yngre barns intresse (3½-5½ år gamla). De gillade de färgglada bilderna av olika dvärgkaniner i slutet allra mest.

Tipsen är väldigt nyttiga och fast vi har två kaniner själva (inte dvärgras dock) så lärde jag mig nya saker. Hoppas att även de äldre barnen (8-12 år) ska bli intresserade att läsa boken på nytt och kanske påbörja något projekt (lek, trick) med våra kaniner.

Så åt vem rekommenderar jag denna bok? Åt alla som vill skaffa eller har skaffat kaniner. Speciellt om ni tänker skaffa en dvärgkanin. Även om ni har barn som intresserar sig för djur kan detta vara en väldigt bra bok för hen.


Boken kan köpas genom ett mail åt författaren: christina@skrivadinbok.se
Den finns även på adlibris (svenska KLICK, finska KLICK) att beställa hem.
ISBN: 978-91-983105-0-4

Nisse och Nelly har även fått en egen YouTubekanal (klick) som ni kan spana in! Likaså deras egen FaceBook-sida (klick).

Psst! En till bok om Nisse och Nelly är på gång! Håll utkik på deras sociala media så är ni bland de första att få veta när den utkommer!

Inga kommentarer: