tisdag 1 augusti 2017

Pang pang pang!


Petalax skytteförening ordnade en pröva på kväll för kvinnor vid Tallmossens skjutbana. Gubben skicka deras reklam åt mig via FaceBook först, blev sådär måttligt intresserad.

Sen såg jag att min barndomsvän skulle vara där och hjälpa till (hon är medlem i deras förening). Så tänkte det kunde vara kul. Frågade av några vänner om någon annan var intresserad av att pröva på.

Två stycken nappade betet! Så då jag inte skulle behöva köra ensam hela vägen och gubben fortsättningsvis tyckte jag skulle fara och pröva på (kvällstid över nattningstiden och alla sju barn hemma, så jo han hade en del att säga till om) blev det av.


Var tämligen lätt att hitta dit. Och vägen var verkligen inte så dålig som vissa skjutbanevägar kan vara. Vi var inte ens sist på plats fast vi var försenade!

Började med säkerheten. Hur man skulle hålla vapnet oavsett om var laddat eller inte, och lite grundinformation kring hur sikta med det.

Halvautomatisk hagelgevär. Piporna ovanpå varandra eller bredvid varandra (två olika modeller alltså). Fem skott gratis, fick för 5€ köpa 25 skott till. Lerduvorna bjöd dem på.


Först gick vi med alla andra nybörjare och blev tydligt instruerade om var kinden skulle vara, var kolven skulle vila och hur man skulle sikta. Första skottet (med piporna på varandra) -träff!

Men de fyra andra gratisskotten missade jag, skyller på att han justerade siktet efter första skottet. Pratade en stund med barndomskompisen också som frågade upp om vi ville köpa fler skott.

Jag delade med ena vännen. Så jag fick skjuta 13 skott till och hon 12 (för att jag var chaufför). Träffade 3 till med andra geväret så totala träff/skott blev 4/18. Helt nöjd för att vara första gången skjuter lerduvor och första gången som håller i ett hagelgevär.


Ovan ser ni hur nöjd jag blev av att träffa en lerduva. Och fick absolut mersmak! Så kanske nog blir att fundera på skyttehobby. Men en sak i taget! Brukar bli bäst så. Fick ju utmaningen att ta jaktkort av gubben också. Så blir väl att fixa det nu först.


Hoppas videon som kaveri filmade när träffade en duva funkar utan problem! Synd bara att duvan inte syns så bra när den är långt borta och liten orange sak bara.

Inga kommentarer: