måndag 9 oktober 2017

100 mål i livet- just nu

I fjol, 16.8.16 för att vara exakt, publicerade jag en lista med 100 mål i livet (klick). Några dagar efteråt publicerade jag 23 mål till (klick).

Jag tänkte ge er en kort update vilka mål jag nått, om jag strukit något (och varför).

3. Besöka Ryssland

Det gjorde jag med min sambo i somras. Viborg för att vara exakt. Ni kan läsa om den resan på bloggen också (klick till första delen). Så det var intressant, men det var ju en städad stad mot vad jag hade tänkt när skrev målet. Men vi har ju planer på att besöka S:t Petersburg också (åtminstone).

39. Bli bättre på teckenspråk

Är ju nu på mitt tredje år av teckenspråk. Så vill ju tänka mig att jag faktiskt lär mig mer och mer hela tiden, och att jag får undervisat min son mer och mer samtidigt. Dessutom har vi haft stödteckenundervisning åt resten av familjen (och så har jag skickat min mor och de tre äldsta bonusflickorna på teckenspråkkurs) så det utvecklas kontinuerligt!

74. Pröva surströmming

Det räckte att känna lukten av surströmmingen på min sambos kläder då han fört ut det till skogens djur för att inse det var inget för mig. Så skippar denna kulinariska rätt, svenskarna får behålla den bäst de vill!

78. Fånga alla pokemons

Har faktiskt avinstallerat Pokemon Go för länge sedan. I Kalapää hittar man inga pokemons alls och insåg snabbt jag inte fick ut något av det (förutom tomt batteri i telefonen under promenaden). Så avinstallerade det och valde att fokusera på andra appar istället.

18. Fler tatueringar

Halvt färdigt. Skaffade ju en ny tatuering med en kompis (klick) förra månaden. Men den var ju inte ens påtänkt då skrev mållistan ännu, så det är någon av alla de andra tatueringarna som jag har i åtanke som var målet. Men är inte prio nummer ett.

10. Besöka koncentrationsläger

Detta mål uppfylls troligen nästa månad. Då vi besöker Gdansk i Polen ska vi också hoppa på bussen till Stutthof (klick, på engelska). Hade Auschwitz i tankarna när skrev målet men tror det är lika tungt att besöka ett mindre känt läger också.

Så sådant som hänt eller händer angående mina mål i livet. Hur går det för er? Har ni nått något mål?

Inga kommentarer: