lördag 7 oktober 2017

Ansiktshår

Jag hör till en av de kvinnor som har ganska bra med ansiktshår. Jag har polisonger, ihopväxta ögonbryn, mustasch-fjun och "skägg" (i bemärkelsen mycket fjun och enstaka nästan svarta strån på haka och kinder).

Som ni kanske gissar är det inget jag är så glad över. Allra minst de mörka stråna som syns tydligt. Vid besök hos specialistläkare (gynekolog) angående hormonspiralen så konstaterade hen att det hör ihop med PCO. Likaså det att jag har väldigt riklig behåring annanstans på kroppen.

Så det är bara att gilla läget. Och fortsätta dra loss de mörka stråna med pincett, raka näsroten och dylikt. Finns väl inga andra alternativ.

Men så igår, fick jag besök av en väninna. Hon skrollade facebook medan jag gick igenom hennes barns jultidningar (men de var i skolan). Så hittade hon denna (klick) artikel om att bli av med ansiktshåret, och vi bestämde oss på några sekunder att pröva.

Eller, jag sa att jag har allt vi behöver hemma så ska vi prova? Och hon hakade på. Sagt och gjort! Vi blandade ihop första alternativet: en kopp mjöl, ½tsk gurkmeja och några droppar mjölk (men krävdes ganska mycket för att få det "applicering-med-topps-vänligt").

Nåväl, kladdade in oss på ovanstående områden. Och skrattade så vi nästan inte fick fast det alls! Funderade att det var tur vi var ensamma hemma så ingen behövde se på våra tokerier. Min sambo suckade via messenger då skickade bilden ni ser nedan:


Man såg ju så vacker ut, eller hur? Nåväl, det ströks på medhårs. Och med en våt handduk skulle man dra bort det mothårs.

Jag tyckte inte det hjälpte så mycket. Möjligen blev det mindre fjun här och där men de mera fula stråna lämnade kvar -eller så kanske de blev lite kortare. Min väninna tyckte det gav helt ok resultat, men samma att kanske mera kortare än helt bort.

Jag testade att lägga på en gång till vid mungiporna och på näsryggen. Där jag tyckte det hade tagit bort minst med andra ord.

Första gången blev det bara väldigt stelt. Inte så obehagligt dock. Andra gången brände det ordentligt efteråt. Inte så det skulle synts men det brände. Så ingen bra ide egentligen att göra så, borde kanske väntat till en annan dag.

Har kvar av "krämen" i kylskåpet. Så ska se om jag provar en tredje gång någon dag.

Men den var inte så effektiv som länken gav sken av. Men vill ju gärna hitta något annat än pincetten. Har du några tips?

Inga kommentarer: