söndag 1 oktober 2017

En vägg renoveras

Just nu står renoveringen av Viggos rum stilla medan vi väntar på besked från kommunen kring renoveringsbidrag.

Renoveringsbidrag har vi sökt eftersom vi skulle vilja ljudisolera Viggos rum. Inte hundra procent blir det väl men mycket mera än i dagsläget.

Detta just för att Viggo vaknar av alla ljudförändringar (vilket ju delvis hjälpts bort av taikofonen men ännu förekommer). Så vi hoppas ju att ljudisolering skulle minska de störande ljuden utifrån ännu mera, och hans sömn skulle bli ännu bättre.

Men renoveringen står ju inte helt stilla för det. Håller på och byter yttre sidans bräder. Se bilden bara!


Och varför? Jo för att fafi (bonus-faffa med andra ord) har varit så snäll och köpt julklapp i förväg -en värmefläkt! Så den ska monteras på denna vägg (inne och ute). Så vi vill ju inte montera upp den -bara för att riva ner den nästa år om vi renoverar fasaden då.

Så pappa min (moffa) har tagit hit sin "månlandare" (en byggnadsställning han själv byggt ihop, se nästa bild) och han jobbar hela dagen tillsammans med fafi att riva väggen, måla nya brädorna och snart att bygga upp nya väggen.


Så byter vi ytterdörr också. Till en vit dubbeldörr. Som de också hållit på och putsat upp och målat. Då jag sa att jag ville ha vit (inte grön eller brun). Men den är inte bytt ännu. Får se sen när den kommer upp på plats.

Men sådant är på gång hemma. Så håll tummarna att vi snart nu får besked om Viggos rum, och att inga stora missöden sker med ytterväggen. Båda skulle ju vara finemang att få innan vinterns intågande så!

Så får vi tapetsera och måla taket i Viggos och bonusflickornas rum i vinter åtminstone. Kanske även börja riva och fundera på vad som ska göras i vårt sovrum samtidigt. Det går framåt, ett steg/rum i taget.

Inga kommentarer: