måndag 1 februari 2016

Norrvalla Fitness Event

30.1.2016 ordnade Norrvalla i Vörå för andra året ett stort fitnessevenemang. Såklart deltog jag, och såklart blev jag förkyld kvällen före så man var tröttare än normalt.

Redan under uppvärmningen kände jag av mina knän och inte blev det bättre under den Funktionella Styrketräningen. Men båda var jättekula förstås! I styrketräningen arbetade man mycket parvis och jag kände igen det från ifjol.

Och sen, årets PT i Sverige: Lovisa "Lofsan" Sandström! Hade också väldigt mycket parvis (eller turvis) och tungt var det!
Sen fick man en andningspaus innan Soma Move tog över, lugnt och beskedligt! Skulle absolut vara något jag kunde fortsätta med.

Lofsan höll också inspirationsföreläsning -jag tror alla var på den! Alla platser i auditoriet var fulla, extrastolarna som rymdes in var upptagna och folk satt i trapporna! Men hon var bra på att prata, höll det tillräckligt personligt och enkelt. Och en del humor.

Efteråt var det Gymbattle! Studio Z från Jakobstad och Wasa Sports Club som drog halvtimme var direkt efter varandra. Ganska samma och otroligt svårt att avgöra vem som var bättre dragare. Men, Sports Club får ett pluspoäng för att uppvärmningen var de klädda i Nalle Puh-dräkter från barnjumpan! Så, de vann tack vare det lilla extrat!

Efteråt konstaterade jag att mina knän inte orkade mera så jag for hem. Missade två träningar men det skulle inte ha varit värt det att förstöra mina knän för resten av dagen eller till och med veckan.

Jag gjorde dessutom en kroppsanalys och egentligen visste jag ju allt redan som kom fram, jag behöver få gjort något åt min vikt -framförallt min fettmängd. Så blir att jobba på det nu fram till nästa års fitness-evenemang då de hoppeligen är där och mäter på nytt.

Goodiebagen måste jag erkänna var sämre iår. Vi fick en drickflaska från Les Mills, dermoshop duschtvål och en testförpackning av na tvål, en sportdryck (smakade precis som Celsius men minns inte vad den hette), reklam, kupong för gratis slickesticka och en mössa från Wasaline.
Nike var där och sålde kläder igen, Life var där igen, Memira (laser ögonoperation), nå vitaminbolag och Forever Living med sina aloe vera produkter. Ja o de som mätte kroppen (easyway tror ja de hette).
Köpte ingenting i år, inget som kändes sådär wow så. Men, då är det inte länge sedan jag fyllde på träningskläder-lagret mitt heller.

Summa sumarum, helt bra evenemang. Önskar de skulle kolla så inte alla träningsdragare har exakt samma program (knäböj, burpees och flyers var i allas t.ex.) så kanske man skulle orka flera. Och fortsättningsvis tycker jag det verkligen är synd och skam att ha föreläsningar och träningar samtidigt! Men förstår det måste vara så också...

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ett tips: Testa Afropower nästa år om de bjuder ut det! jag har varit på det två år nu och jag tror att du skulle gilla det!

Marion sa...

Jag har gått på Afro Power tidigare och jo det är jättekul :)