söndag 10 juli 2016

Hantelökning och viktnedgång!

Så, idag ökade jag på mina hantlar till 3 kg/hantel! Tror det är 3 år sedan jag senast orkade träna med 3 kg hantlar...

Synd bara att min högra axel inte tycker om vissa av övningarna, för att vara mera exakt: över huvud press, pullups (alltså typ rodd) och liggande flyers. Vet inte om jag har fel teknik eller vad det är som gör det... borde kanske filma det och rådfråga någon som sysslat med styrketräning en längre tid.

Men nu har jag hunnit plocka undan allt så får bli nästa gång! Ska skriva en liten minneslapp åt mig och lägga i träningsdagboken min så jag inte glömmer bort det när det är dags.

Igår kväll lade jag måttbandet på tekokaren också så jag skulle minnas att väga/mäta mig. Centimeter står stadigt stilla på alla fronter (arm, bröstkorg, navelmidja, bak, lår, vad) men min vikt hade gått -0,7 kg på en vecka. Så jag är helt nöjd ändå. Går åt rätt håll mer eller mindre iallafall.

Och jag tycker min spegelbild förändrats en hel del. Och tänker lita på den uppfattningen om än vissa menar att det ska vara kg och cm som sjunker, annars lurar ditt huvud dig. Men jag blir ju gärna lurad åt det hållet! Istället för att cm och kg faktiskt skulle sjunka ordentligt men man ser det inte alls i spegeln...

Men det finns många teorier om sånt. Jag vet att jag trivs bättre i min kropp nu än tidigare, att en del klädesplagg börjat sitta lite löst kring midjan och att jag har mera energi nu än tidigare.
Och det var det sistnämda som jag verkligen ville få i och med träningsstarten!

Så bjuder nu till sist på bild efter dagens planka (4 min) och knäböj (60 reps).
Tätt följt av min styrketräning då.


Slarvig hästsvans och gårdagens mascara och kajal utsmetat. Jo jag tackar jag vad man kan vara fin..!

2 kommentarer:

www.marvelicious.blogg.se sa...

Så härligt att det går åt rätt håll, kämpa vidare! :)

Marion sa...

Jodå, nästan så jag börjar vara orolig att jag är för aktiv och "matsnål" snart dock...