tisdag 26 juli 2016

Lite smått, gott blandat!

Tjaaa var ska man börja en uppdatering över livet just nu?

Hade min årliga grillfest i lördags (eller årliga och årliga, andra året vi har den). Va trevligt att se så många bekanta igen! Barnen trivdes också bra verkade det som så riktigt lyckat.
Litet minus bara att Finlands alla getingar samlades runt oss då också...! Trodde de var på väg att bli utdöda men inte på basen av grillfesten!

Nåja, käkar ju antibiotika för halsen igen också. Inte vet jag nu om den är så effektiv eller så men andra gången på två månader nu som den får exakt samma symptom! Blir det även i augusti kommer jag be om remiss till halsspecialist...

Får stå o se på gubben som drar nitarna ur mina däck nu. Joo, jag har vinterdäcken ännu men de var så nötta att ingen vits ti byta dem eller så... och ska besiktas denna vecka så så...

Viggo och Nina är båda två förkylda, men både de och jag skulle bli tokiga inomhus 24/7 så vi är mera ute i värmen än inomhus ändå. Och det verkar de trivas med. Deras förkylning börjar komma sig så långt att de endast snorar på morgonen när de stiger upp, så vi ska tro det är på rätt väg då iallafall!

Nästa vecka börjar dagis på nytt för dem, har redan packat deras dagisväskor och skrivit "inskolningspappren" över styrkor/svårigheter och viktiga personer i livet. Idag ska jag gå igenom regnkläder och gummistövlar så det finns åt båda till dagis (och hem).

Gratulerade moffa igår då han hade födelsedag med tårta hos moster. Var riktigt god tårta och chokladmousse! Viggo och Nina åt också med god aptit.

Och nej, tårta hör inte till mitt kostschema men drog ner på andra kolhydrater istället så dagen överlag verkade bli korrekt! Fast, jag har fortfarande ingen aning hur jag ska få in PTns fettförslag: avokado (blä!), pumpakärnor (what is that?), kakao (i maten!?) eller kokos (ingen favorit heller). Så har hittills skippat fettet väldigt långt... nå, får försöka fundera ut något! Har ni några tips?

Om två veckor far man till Tallinn. Får se vad de blir för resa. Gubben verkar iallafall ha planerat allt in i minsta detalj och kollat upp en massa och håller koll på väderprognosen. Jag borde småningom börja fundera vad jah behöver ha med mig och skaffa det också vid behov. Men har lovat ha lätt packning då vi ska gå mellan hotell, båt och buss båda vägarna.

Men nu ska jag laga kaffe åt gubben, han vågar ju inte säga om det blir rätt heller så. Hehe.


4 kommentarer:

Madelaine sa...

Kokos finns som smakfri, men tror den är sämre tyvärr. Med smak tycker jag om leaders (tror ja märket heter) 1L burk borde de va som finns på Prisma iaf i Vasa. Den e len och mjuk. Du kan steka maten i kokosoljan, blada i morgongröten, smoothies, kaffe m.m Avocadon kan man också köra smoothie på el försöka med små bitar i salladen ex. Ang pumpakärnorna, om du får äta andra frön så gör egna bars. Jättegott som mellis! Kakao kan du kanske göra någon hälso "efterrätt" av el använda i frukosten. Rekomenderar att du tar dig in på olika träningsbloggar, där brukar man hitta många trevliga recept och påhitt för "att få äta" vissa saker :)

Marion sa...

Jaa borde verkligen surfa runt på bloggar men hinner aldrig! Eller, vill inte avsätta ännu mera skärmtid till det o ha mindre tid att vara närvarande med barnen...
Kokos sade hon skulle vara mjöl eller flingor... inte oljan... så...

www.marvelicious.blogg.se sa...

Om du verkligen inte gillar kokossmak så måste det väl kunna duga med smaklöst kokosfett? Eller fråga PTn om det :) Rätt sorts kokosfett ska iaf vara väldigt hälsosamt, eller kanske bägge sorter är lika bra, vet ej! Kakao, alltså kakaosmör då, inte kakaopulver? Ingen aning om det passar till vanlig matlagning, eller om det är mera till mellanmål och (hälosamma) desserter? Själv har jag bara använt det till hemmagjort julgodis..

Marion sa...

Ja alltså jag har ingen aning vad det ska vara Maria... och det stör ju mig ganska enormt...