måndag 21 oktober 2013

Decoupageljus

Mina 10 första decoupageljus
Glömde ta "steg-för-steg-bilder" på dessa men kan göra det nästa gång om det finns intresse?
Läste, på samma grupp som tidigare, att det finns många olika tillvägagångssätt (locktång, strykjärn, tändare etc).

Nå "min" teknik är, från början endast skriven, såhär:
  1. välj ut servetterna med rätt motiv/önskat motiv.
  2. klipp ut bilderna (djungeldjuren skulle väl ha blivit snyggare att klippa ut noggrannare och inte lämna så mycket grönt men orkade inte)
  3. dra bort de två extra lagren på baksidan (djungeldjuren hade tre lager servett men andra lagret var väldigt fastklistrat på bildlagret så jag behövde skrapa lätt med nageln någonstans så det gick hål på det, men inte på bildlagret, för att kunna dra bort det. Sen finns det också en del servetter som har bara ett +bildlagret)
  4. lägg på en spisplatta och lägg två eller fler teskedar att värmas (lägger två så man kan använda den ena medan den andra värms upp på nytt)
  5. håll fast motivet på önskat ställe på ljuset och dra med teskedens varma del på bilden. Bilden ser då ut att smälta in i ljuset och färgerna kan ändras nå smått. Rött ville av någon anledning färga av sig så området runt omkring blev ljust rosa...
  6. jag brukar börja från mitten utåt för att undvika veck och bubblor men det är att pröva sig fram vilket som passar dig bäst
  7. lägg undan och låt svalna
OBS! Brandfaran med dessa är mycket omdiskuterad! Det finns de vars bilder har börjat brinna vid användning av dessa ljus och man skall ALDRIG lämna dessa obevakade! Särskilt om du gör på smala ljus som dessa, blockljus lämpar sig i allmänhet bättre och har rykte om sig att vara säkrare. Men använd SUNT BONDFÖRNUFT när du använder och håll ett vakande öga på det, eller ha det bara som prydnad!

Inga kommentarer: