måndag 10 oktober 2016

Och halsen den värker...

Fick halsont redan 19.9, måndagen före BotniaLöpet. Dagen före loppet och samma morgon kändes det bra så deltog nog, men dagen efter var halsen dålig igen och har hållits dålig nu.

Igår fick jag feber, som mest 38,2 grader. Så idag gick jag in och bad att få ta ett CRP, det visade 55 (7 är normalt). Så en tid bokades åt mig till specialistsjuksköterskan för att få kollat upp halsen.
Och detta är tredje gången på max 4 månader som jag söker läkare på grund av halssmärtor. Och då alltid över en vecka med feber som tillkommit i något skede.
Fick antibiotika förra gångerna. Första gången bet det bra, andra gången bet det inte lika effektivt. Månne det är något större fel på min hals nu då? Har också funderat på möjligheten att ha cysta/or runt halsen eftersom det är punkter som ömmar ordentligt vid beröring nedanför käkbenet (för att beskriva platsen någorlunda).
Men får väl ta upp det med sköterskan imorgon.

Annars har det väl gått bra. Har lagt barnens sovtider senare så vi lägger oss just före 20. Vaknar nog båda ännu på natten och vill komma i min säng men de sover efter det och kan sova ända till 7:45 (längsta hittills) om det vill sig då! Idag var de nästan ovilliga att stiga upp 7 istället då och vi fick bråttom att bli klara till dagis (måndagar börjar de 8:30 då de är endast halv dag).
Så kanske det behövdes lite extra vak på kvällen för att de verkligen skulle trötta ut sig. Får hålla detta en stund nu och se, dessutom är vi ju ute nu en god stund innan vi börjar med kvällsrutinerna! Så frisk luft får de också helt tillräckligt nu.

Har prövat en hel del recept under föregående vecka, fortsatt med att söka upp någorlunda enkla recept i Ruoka och Samarbete tidningarna som jag prövar på. Både hittar och missar har vi hunnit pröva på, och även sådana som nog gick men som inte kanske lagas alltför ofta sedan igen. Denna vecka blir det dock att äta sådant som finns i frysen färdigt, alltså enkla recept. Så får vi se nästa vecka vad vi prövar på då! Men känns iallafall bra att få pröva på nya saker nu igen, och barnen är både ivriga och mindre ivriga att äta så.


2 kommentarer:

Marias Memoarer sa...

Men stackare vad du ska ha otur med halsen :( Har du eller läkare tänkt på mykoplasma tidigare, det har jag för mig kan vara besvärligt och svårt att bli av med (speciellt om de inte tidigare gjort sådana tester där de skulle ha hittat mykoplasma, och vilken antibiotika som helst tar väl inte på heller, ska vara någon speciell sort väl.

Marion sa...

Nej ingen har nämnt det iallafall. Och nu är halsen bra igen så blir nog inga vidare utredningar.
Och svalgodlingen de tog över natten så visade inga spår av något heller. Så är väl nog bara att se om det kommer en fjärde gång inom en snar framtid så måste jag väl be dem kolla upp hela blodbilden med mineraler etc också så får veta om jag har någon brist som gör mig mera mottaglig eller något...