lördag 26 maj 2012

Äntligen kan man dansa!

Äntligen kan man dansa igen, visst kan jag känna av Ischias nu som då ännu (men det gjorde jag ju innan graviditeten redan).

Så nu då jag är ensam hemma någon gång lägger jag på bra musik och dansar tills jag är genomsvettig -vilket tyvärr inte är så långa stunder ännu, men va ska inte det bli bättre också?

Saknar bara att ha någon kompis eller så att dansa med! Eller grupp... Vartefter det går tid ska jag nog snart ändå fråga älskling om jag får fara ut och dansa med mina vänner en kväll. Jag ammar ju inte så måste ju inte vara närvarande hela tiden.

Och ni som nu tänker "men inte kan du fara ut på krog när du har lillen!": pappan här i huset är underbar med pojken och jag vet att jag inte skulle behöva vara orolig alls att lämna dem hemma ensamma. Och om in menar att det inte passar sig att fara ut och dricka... jag dricker inte alkohol längre. Det slutade jag med då vi började fundera på att skaffa barn och jag tänker fortsätta vara utan. Ut och dansa vill jag -men jag dansar nykter (till skillnad från Magnus Ugglas låt). Så det så. Nå fler invändningar mot att jag skulle få fortsätta göra sånt som jag njuter av? Och jag menar ju inte ikväll eller ens under lillens första månad, utan sen då vi alla tre är redo för något sådant.

2 kommentarer:

vintagemamman sa...

Jag pratade med läkaren i går och tydligen är det så att så länge man har någon form av flytning eller blod så har man fortfarande ett sår på livmodern och efter att det slutat helt ska livmodern fortfarande minska till sin naturliga storlek vilket tar mellan 8 - 12 veckor. Så om man belastar den tidigare än så så finns risken att den brister eller lägger sig på fel ställe vilket inte låter så kul så ta det lite lugnt med träningen ett tag till tycker jag. SJälv har jag fått klartecken till att få börja åka roller blades om två veckor men inte innan dess.....
Och visst kan man gå ut och festa fast man har en liten - även dricka tycker jag om man inte ger bröstmjölken eller hanterar barnet medans man är berusad. Folk är så trångsynta!

Marion sa...

SV: Okej, jag ska ringa och fråga min barnmorska på mödrarådgivningen idag vad hon tycker om träning och så vidare..! Men vanlig motion som att vara ut och gå långa sträckor hoppas jag nu iallafall att inte är nå stort nej... Något måste jag få börja göra så jag inte blir tokig! x)
Och med bröstmjölk + alkohol, jag tycker det är så svårt att veta när alkoholen inte längre är i mjölken i sådana fall så jag väljer hellre att vara helt utan än att riskera nå. Men annars har du helt rätt, så läng man uppför sig och inte utsätter lillen för någon fara är det upp till var och en.