tisdag 19 juni 2012

Barnrådgivningskontroll

  • 4,380kg väger han nu (31.5 var han 3,570kg)
  • 54,2 cm lång (inte ens en meter kvar så är han lika lång som mamma sin!)
  • 37 cm huvudomkrets
Annars skelade han lite ibland, men det är ju helt normalt innan muskulaturen blir starkare vid ögonen.
Och han har en tendens att titta mera åt sin höger (både rikta bara ögonen och hela huvudet ditåt), vid sjukhuset sade de att det beror på att de hade kanylen på vänster sida av huvudet så han har blivit van att inte ligga på den sidan.. Så vi ska försöka avhjälpa detta nu med att ha leksaker etc på hans vänstra sida så han vill svänga sig ditåt och titta, så han håxar att han inte längre har någon obekväm kanyl i vägen!
Igår då vi kom in från kvällsfisketuren så svängde nog V sig genast åt sin vänster då han hörde min och sin pappas röst, och inatt har han hållits att sova på sin vänstra sida (har dessutom lagt upp en leksak och två färgglada bilder på hans vänstra sängkant så det kanske hjälper till lite också att hålla honom så).
Så inte är det en helt främmande sida, vilket det skulle vara om proppen påverkat det.

2 kommentarer:

Sandra sa...

puh! läste just om proppen i hjrnan - va läskigt! :( hoppas verkligen att det inte inverkat på något.

Men som sagt, skelar gr nog de flesta ganska länge så de e nog helt normalt. å dedär med kanylerna inverkar nog också.. oliwer hade dock helatiden kanyler i båda sidorna, frampå, bakpå, i armar, fötter, mage, knä & armveck så han va mest istilla helatiden å såg helt förvånad ut när han kom fram till att han kunde röra på sig utan att det gjorde ont eller tog emot senare..men nu rörs han felfritt så de blir nog bra! man måste bara låta det ta den tid det tar..barn e sååå olika.

testa sätta en spegel åt honom också, speglar brukar vara de mest intressanta föremålet att se på när man vill att de ska sväga/se/göra saker..

Marion sa...

Jo han svänger sig nog då han hör min eller sin pappas röst efter att vi varit borta en stund (typ och testa fisketuren), oavsett vilken sida vi e på. O bilderna och en leksak i sängen gör det intressant också att titta åt hans vänster :)

Spegel har han inte ännu brytt sig om, men de kommer väl också det sen :)