tisdag 14 augusti 2012

Filmerna på A

A good year (2006)
 (har inte sett denna ännu)
 
A L'intérieur (2006)
 Heter på engelska Inside. Och är en skräckfilm, handlar om en gravid kvinna -och en kvinna som vill åt hennes ofödda barn.
Ganska blodig film, men annars inte så jättebra. Lite överdrivet mycket blod vid vissa tillfällen men gav också några tillfällen då man hoppade till. Aningen sjuk...
 
Abandon (2002)
 Film om en flicka som blivit övergiven förr, och på grund av det kanske gör något hon inte borde?
Kändes som om man sett den förr, ganska typisk thriller med andra ord. Men helt okej att ligga och slötitta på.
 
Across the universe (2007)
 Musikal med endast Beatles låtar, hur deras låtar sammanvävs till en berättelse!
Underbar musikal! Absolut en av mina favoriter som jag kunde se hur många gånger som helst! Verkligen sevärd för alla som tycker om Beatles, men även för andra eftersom låtarna alla har fått liite egen tappning mellanåt.
 
After the rain
 (ej sett denna ännu)
 
Alien I-IV (VHS)
 Aliens som växer inuti dig och kryper ut, hur sjukt coolt är inte det?
Klassiker vid dethär laget, har sett åtminstone någon av dem men kanske inte alla (troligen inte alla). Sevärda för att se nå av de första bra alienfilmerna som kom. Alien och Predator var ju de som lade grundstenarna för dagens alienmonster.
 
Alpha dog
 (ej sett ännu)
 
American history x (1998)
 Rasism, nazism, krig mellan svarta/vita...
Jag hatar rasism, jag hatar nazism... Så var först sådär att "nä, tänker inte se denhär filmen!" Men det visade ju  sig vara mera mot nazism/rasism... Också blivit en klassiker, exakt varför vet jag inte men det har den. Sevärd.
 
April fool's day (2008)
 En skräckfilm i äkta Scream anda. Ett skämt på 1a april gick snett och någon dog, nu verkar spöket vara tillbaka för att hämnas.
Slutet kunde ha varit annorlunda, annars helt bra film (om än lite enkelt att gissa då det följde samma mönster som andra skräckfilmer).
 
Aracnid/8legs (2001)
 Ett plan kraschar på en ö, och djurlivet -eller främst kryplivet- har förändrats till något de inte sett förr. Särskilt spindlarna...
Lite väl scifi känsla för min smak för att det skulle varit en bra skräckfilm. Men om man inte tycker om spindlar så kan den säkert vara mera skrämmande!
 
Australia (2008)
 En lång film om en kvinna med en ranch i australien och hur hon försöker få det att lyckas under alla omständigheterna.
Kärlekshistoria i grund och botten, påspädd med lite action. En helt lyckad mix men lite väl lång för att man skall orka se den i en sittning utan att ha något annat att dona med på samma gång.
 
Awake (2007)
 Allas mardröm, att man inte somnar ordentligt under narkosen utan hamnar i ett tillstånd av förlamning men huvudet och tankarna lämnar kvar och registrerar allt som sker, även hur kvinnan man älskar har gjort upp planer på att ta livet av en för att få pengarna...
Helt bra thriller, bra skådespelare och helt bra story. En film som jag kommer att se på nytt något tag.

Inga kommentarer: