torsdag 23 augusti 2012

Filmerna som börjar på C

c/o Segemyhr se.4 (2008)
c/o Segemyhr se.5 (2008)
 Tvserie, svensk om 4 personer som bor tillsammans. Galet som vanligt med svenskarna, ibland lite väl överdrivet galet för min smak men har aldrig kommit så bra överens med svensk humor...
 
Carrie (1976)
 Stephen Kings novell om en tjej som kan använda tankens kraft..
Väldigt bra, har blivit en klassiker (som så många andra av King baserade filmer). Tyckt om den från första stund och gör det fortfarande!
 
Changes (1991)
 (inte sett ännu)
 
Cherry falls (2000)
 Återigen en film i Scream anda. Där oskulder/ickeoskulder spelar den avgörande rollen...
Ganska förutsägbar och tråkig på så vis. Men passar bra om man vill se på en film utan alltför mycket tänkande. En normal skräckfilm.
 
Child's play 2 (1990)
 Uppföljaren om den ondskefulla dockan Chucky.
Har sett dem allihopa fast älskling äger bara den ena. Är bra filmer allihopa fast man inte alltjämnt hänger med i svängarna (särskilt i Seed of Chucky).
 
Churchill (2004)
 Actionkomedi, parodi på Hitler och Winston Churchill. Med andra ord, en helt okej film -men jag hade högre förväntningar på humorn så det framkallade inte så många skratt hos mig tyvärr...
 
Cirque du freak: Vampire's assistant (2009)
 Igen en vampyrfilm, en ung tonårskille som blir en vampyrs assistant (och förstås vampyr själv också) för att hjälpa sin vän som hade stulit något...
Helt bra film, och som jag redan sade så gillar jag alla möjliga vampyrfilmer. Dessutom var det inte bara vampyrer med utan som namnet säger (Freakcirkusen) så fanns det en apkvinna mm. Med andra ord väldigt givande film (iallafall då jag inte hade nå höga förväntningar på den).
 
Click (2006)
 En humorfilm med Adam Sandler med ett viktigt budskap om att prioritera rätt i livet...
Många skratt, men på samma gång ett sånt allvar i grund och botten att man inte lämnas oberörd.
 
Colorado avenue (2007)
 Finlandssvensk film om en kvinna som emigrerade till Amerika men kom tillbaka och hennes familj.
Lite humor, lite action, lite lokalhistoria och lite kärlek -perfekt mix! Och bekanta ansikten bland skådespelarna.
 
Con air (1997)
Actionfilm med Nicholas Cage om ett flygplan med fångar som blir kapat...
Jättebra film, har alltjämnt gillat Cages actionfilmer. Klassiker mer eller mindre och visas med jämna mellanrum från tvn också.
 
Constantine (2005)
 Keanu Reeves som exorcisten Constantine, men som måste stoppa djävulens son från att skapa helvetet på jorden.
Riktigt bra film, igen lite mera ockult och mystisk film. Kanske börjar märkas att skräck och såna är mina favoriter? Åsikterna om denna film verkar gå väldigt isär men jag tycker iallafall att den verkligen är värd att ses och att det var en väldigt bra film.
 
Corpse Bride (2005)
 Animerad film av Tim Burton. En man som i misstag gifter sig med ett lik och vill komma tillbaka till de levandes värld där hans riktiga fästmö väntar...
Humoristisk, välgjord, bra musik... En riktig Burton film med lite gastkramande känsla men ack så mycket humor!
 
Craft, The (1996)
 En ny tjej kommer till skolan, och de tre häxkompisarna märker att hon är annorlunda -kanske den 4de som behövs för att bilda en fullgod häxcirkel?
Var min favoritfilm som yngre, och jag tycker fortfarande om den -dock har den lite mist sin tjusning nu eftersom jag sett den många gånger redan och det kommit nya bra filmer med liknande teman.
 
Crazies, the (2010)
 (inte sett ännu)
 
Crow, The (1994)
 Kultfilmen där huvudrollsinnehavaren dör på riktigt av en riktig kula i slutet av inspelningen. Ett brutalt mord, en korp som återuppväcker mannen för att rättvisa ska skippas...
Otroligt bra film, vällagad, gastkramande på rätt sätt, lite thriller, intressant sceneri och filmsätt... Ett måste ses! Och det skall vara denna version, inte någon ny version med konstiga skådespelare!
 
Cujo (1983)
 Stephen Kings novell om en rabiessmittad hund som vaktar en mor och son i deras bil...
Filmen, inte så bra -novellen, superb! Kunde inte alls med filmen då slutet ändrats totalt och som film var den ganska tråkig eftersom det mesta utspelar sig bara i och runt bilen...
 
Cyborg (1989)
 Människa och robot möts, och en legosoldat skall hjälpa cyborgen att ta sig igenom fiendens marker...
Märktes lite väl att det är en gammal film med specialeffekterna och ljuden vid slagsmålen. Men redan då kunde Van Damme slåss så på så vis är den en bra film för de kampsportintresserade.
 

Inga kommentarer: