onsdag 22 augusti 2012

Filmerna på B

Babylon A.D. (2008)
 Vin Diesel i huvudrollen som en legosoldat, anställd nu för att föra en nunna och hennes skyddsling till Amerika. Men vad är det för speciellt med skyddslingen egentligen...?
Riktigt bra actionfilm, fast jag inte själv förstod handlingen i filmen så väldigt bra. Vin Diesel råkar vara en av mina absolut favoritskådespelare när det kommer till actionfilmer dessutom. 
Men om ni ser den och förstår vad den egentligen går ut på så kan ni väl vara snälla och berätta det åt mig?
 
Bad company (2002)
 Han vet inte om att han har en tvillingbror, men det hade han. Och han blev dödad under ett jobb för CIA, nu måste han ta sin brors plats för att få stopp på de som vill förstöra hela staden...
Riktigt bra film, bra skådespelare! Absolut något som är värd att se. Mina föräldrar hade den som VHS och jag blev glad att älskling hade den på dvd. Humor inblandad med action, går alltid hem enligt mig.
 
Ballistic (2002)
 Lucy Liu och Antonio Banderas -två hårdkokta actionskådisar. Och action finns det i denna film, nästan för mycket egentligen. Historien är lite bristfällig, något om att dessa två svängs mot varandra eftersom båda är toppagenter och något om ett virus.
En om man vill se mycket explosioner och action men inte vill behöva tänka så mycket.
 
Bangkok dangerous (2007)
 Den evinnerliga frågan: kan man sluta som torped eller kommer det alltjämnt att förfölja en så man inte kan få ett normalt liv?
Nicholas Cage, otroligt bra skådespelare. Sorgligt slut, en aning action och lite humor. Ny version av en gammal kultfilm stod det på den, skulle vilja se orginalet och jämföra...
 
Black eagle (1998)
 (inte sett ännu)
 
Black water (2007)
 Ut och åka båt, plötsligt finns det alligatorer i den del av träsket där det inte funnits på länge.
Egentligen behöver jag väl inte säga mera va? Finns oräkneliga skräckfilmer som handlar om alligatorer/hajar etc och de allihopa går ut på det samma. Men helt bra film ändå, särskilt om man är lite räddhågsen pga stora djur...
 
Blade I-III
 Halvvampyren som dödar vampyrer, och deras gudar, och deras mutantavkomma, och sedan självaste anfadern. Riktigt bra actionfilmer med Wesley Snipes och jag personligen tycker väldigt mycket om vampyrer överlag.
Kommer att bli klassiker ännu, om inte ettan redan är det.
 
Bloodsport (1998)
 (minns inte om sett, om jag sett så gjorde den inget speciellt minnesvärt intryck iallafall)
 
Blue streak (1999)
 Humoractionfilm. En diamanttjuv gömmer diamanten på en byggarbetsplats -och vad är det som har blivit byggt där då han kommer ur fängelset? Jo en polisstation förstås! Så, hur kommer man in i en polisstation och får snoka omkring?
Humor, lite action -men mest humor. Riktigt bra att sitta och titta med någon kompis eller sin älskling en kväll med chips och dipp.
 
Bruce almighty (2003)
Humor som nästan går lite väl till överdrift. Men det är väl vad Jim Carey är känd för? Då han blir utnämnd till Guds vikarie kan iallafall mycket gå snett, och det gör det.
Som förra, passar utmärkt som dejtfilm, särskilt eftersom det finns lite romantik inblandad i hela historien...

Inga kommentarer: