lördag 9 november 2013

Pappersrosor

Vaknade klockan 5 imorse och var riktigt pigg! Så istället för att tvinga mig och sova (och vakna trött senare) smög jag mig upp för att pyssla Pappersrosor som blivit publicerade i Pysselgruppen av Anna-Karin Hällström. Så här kommer min steg för steg beskrivning (om än jag personligen tycker det blev välditg misslyckade rosor...

 Först så tar du fram tillbehören sax, lim och papper (och olika runda former tex)


 Sen klipper du ut cirklarna, som du sen ännu klipper i spiraler

 Så tar du och börjar rulla ihop den. Inre spiralkanten försöker du få att hållas jämn medan yttre får fara utåt och uppåt/neråt hur det vill
 Jag testade ta stöd mot en kant också för att få kanten att bli jämn


 Första rosen klar, största cirkeln (skålen)


 Prövade också att tvinna andra hållet (från mitten av spiralen utåt) och det är den nedre. Blev inte lika bra alls.
 Tre färdiga. Och för att få dem att hållas ihop så lägger du en limklick på en pappersbit som du trycker fast den på (därför är det bra med en jämn kant). Sen kan du klippa bort onödigt papper.

Måtten på diametern som cirklarna blev då jag använde de mallar jag gjorde. Ovanför ser ni ju hur stora de blev (visade ju på linjal den största hur stor den var).


Som sagt, inte min ide dethär och jag tyckte själv inte att det blev så fina rosor för mig. Dessutom skulle inte jag orka göra nå många (knappt jag orkade slutföra dessa 6) då jag inte har tålamod att pilla och vara noggrann! Men Anna-Karins blev jättefina tyckte jag, mycket mera rosaktiga och lite större.

Får se om jag hittar någon användning för dem eller om de åker i soporna.

Nästa pyssel; fler stjärnor (se gårdagens inlägg) och att färdigställa min nya smyckesförvaring i rummet! För att se hur jag löser smyckeshärvan (halsbandsknutar etc) kom in senare idag på nytt (fick ide av en bild jag såg på pysselgruppen men har nu lagat egen design).

Inga kommentarer: