torsdag 25 maj 2017

Extra ledig dag

En extra dag med alla sju barnen hemma. Program behövs...!

Viggo och Nina vaknade kl sex som vanligt. Två yngsta bonus vakna ca halv åtta.

De äldre sov till nästan nio innan de kom sig upp. Precis som sin kära far. Riktiga sjusovare oavsett ljudnivån annars.

Så jag är tämligen trött redan, nu halv fyra. Men har ju hunnit med tvätt och disk, skura kök och spis/ugn. Rädda gårdagens tvätt från regn, krattat och lyssnat på en hel del gnäll och gnabb.

Efter lunch fick vi ut alla. Så då kratta jag och hängde dagens tvätt. Lovade mellanmål åt de som hjälpte samla kottar och kvistar, utan att nämna det skulle bli glass. Alla hjälpte till så alla fick.

Matias började rensa jordgubbslandet, jag försökte gräva fast hjulspåren sedan gäster kört fast.

Men fick gå in med Viggo sen. Och två till följde med. Nu är fyra ute och leker, tre inne med mig och Matias.

Otroligt vilket gnabb det kan vara om datorer! Men är väl så då alla vill, alla ska och alla försöker hinna först -varje dag.

Nina har fått vara stor flicka idag! Gick ensam över till mommo på besök som jag lovat.

Igår var tre yngsta på utfärd till Rasmusbacken. Nina ville inte fara med, men då hon fick uppgift att ta reda på vad hästarna äter och sedan själv gå och rapportera åt mommo ville hon nog.

Och har man en gång kommit överrens om något så håller man det. Så när mommo kommit hem fick Nina vandra dit. Och det gick jättebra!

Så i stora hela har det varit en väldigt bra dag. Men man blir lätt irriterad på smågnabbas. Hoppeligen är det lugnare nu på den fronten då sladden är urkopplad, så får vi njuta av de tre och halv timmarna tills det är dags för de fyra yngsta att börja sova.


Inga kommentarer: