onsdag 30 december 2015

Böcker, böcker och böcker!

Länge sedan jag delat med mig om några böcker så här kommer de jag läst!

Sluta kämpa -börja leva Sanna Ehdin
978-91-7232-114-4
Självhjälpsbok delvis men var i vilket fall som helst väldigt träffande! En bok man borde läsa med jämna mellanrum för att friska upp minnet. Och jag rekommenderar den varmt för alla som tycker de behöver ny kraft i livet.

Gnistan -berättelsen om Jake Kristine Barnett
978-91-7337-402-6
Historien om en mamma som kämpar flr sin autistiske son. Jättemånga nya ideer om hur man borde se på barn, inte bara de med diagnoser. Läsvärd.

Livets Högtider Nils-Arvid Bringeus
Läste den till en hemtent och sammanfattade hela. Intressant att läsa om hur högtider förändrats genom tiderna, och då alltså livets (födelse till död).

Uusi Ajantieto Karjalainen
Också till skolan, finsk. Om de kalendariska högtidsdagarna i Finland och hur de också ändrat utformning.

Aarteet Terttu Kaivola
951-717-283-4
Lättläst finsk bok med sammanställning av olika skatthistorier runt om i Finland. Alltså från äldre tider skatter och hur man skulle gå till väga för att få dem.

Jättiläiset Marja Härkönen
951-717-253-2
Lättläst finsk bok med sammanställning av historier som har med jättar att göra runtom i Finland. Helt intressant och hoppas kunna använda i skolan ännu någon dag!

Det som inte dödar oss David Lagercrantz
978-91-1-306073-6
Fortsättningen på Salander och Blomkvist! Var lite långsam att komma igång med historien men sen hände allt i ryslig fart! Väldigt intressant, spännande och då den fick fart ville man inte sluta läsa! Ser dessutom fram emot nästa som underförstått måste komma...

Inga kommentarer: