måndag 5 juni 2017

Hormonspiral: En månad

Varning! Följande inlägg handlar bland annat om kvinnans underliv, menstruation samt annat relaterat till detta! Känsliga läsare och ointresserade föreslås hoppa över inlägget!Fortsätter att berätta om hormonspiralresan. Insättningen 3.5.17 hittar ni här (klick).

Nästan exakt en månad efter insättning fick jag magsjukan. Så tänkte först det var pga det jag fick "symptom".

Men symptomen var samma som första dygnen efter insättning: illamående som kom och gick, väldigt kraftiga smärtor i korsrygg och nedre magen, en par droppar blod en dag.

Ringde till hvc och diskuterade. Borde inte få dessa symptom en månad efteråt, normalt först då kroppen kan försöka stöta bort spiralen (främmande objekt i kroppen icke välkomna).

Så nu sitter jag och väntar på undersökning. Med migrän. Det som jag hoppades slippa i och med byte till spiral.

Så troligen var det min mens som orsakade allt. Menar, exakt en månad efter insättningen! Ganska troligt eller hur?

Men inte desto mindre är något fel. För jag kan känna av trådarna/spiralen med fingret. Alltså i mig. Det kunde jag inte två dagar efter insättningen (nog först, men tänkte det berodde på svullnad).

Så på något sätt är allt annorlunda. Om då spiralen rört sig eller min kropp reagerar på mensen på nå vis. Så det ska kollas upp, om 20 min, med ultraljud.

Hoppas iallafall det blir bara ultraljud som de sa i telefon. Var som sagt ingen trevlig upplevelse med insättningen. Och "justering" låter ju inte direkt bättre.

Fick börja med urinprov. Så inte gravid (thank God! Var ju lite syftet med hela spiralen) iallafall. Så nu bara vänta på goda doktorn.

Och ultraljudet visade den låg exakt där borde. Bara trådarna som kan kortas av vid behov. Men gjordes inte idag iallafall.

Men var ju ändå inte bra med de svåra menssmärtorna och migränen. Så fick remiss till specialiserad gynekolog på Vasa Centralsjukhus.

Men som jag sa åt hvc-läkarn. Jag har prövat de flesta hormonella medel, alla ger migrän -och utan dem blöder jag för mycket under mensen. Så vad har jag för val längre?

Men hoppeligen har spec.gyn. nå råd att ge då jag slipper dit. När det då kan ske, hoppeligen ändå snart.

Så hittills är spiralen fortfarande fel för mig! Kan bara hoppas att det skulle bli annorlunda. Men denhär (klick) bloggen med historier från andra kvinnor ger mig inga förhoppningar...

Och migränen fick sin förklaring. Röda veckan började nu, blodet tidigare var bara förvarning. Men hoppeligen är migränen borta imorgon då, brukar ge med sig bara kommer igång.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det tog långt över 1 år innan min mens försvann nästan 100% med hormonspiral. Före det "klåttade" jag samt hade mens lite nu som då/hur som helst! Ha tålamod! Det tar en tid innan kroppen accepterar spiralen .

Marion sa...

Kan ju inte direkt påstå det får mig att må nå mycket bättre att ska va så i ett år...