måndag 15 juni 2015

Bamseträff 2015 @ Kylpylähotelli Päiväkumpu

Jag och barnen, plus mormor, deltog i Bamsegruppens sommarträff vid Päiväkumpu nära Karislojo.
Vi startade tidigt på torsdagen, ca kl 8, och körde iväg mot Åbo där vi skulle övernatta hos min bror med familj. Vi behövde bara stanna en gång och sträcka på benen/leka av oss lite vid ABC i Kristinestad på hela resan ner!


Väl framme i Åbo hade sommaren anlänt och det var riktigt skönt att klä om till tunnare kläder! Lekte ute på lekplatsen, på bakgården, tog en promenad och fyndade två geocacher med morbror och Mia. Åt hemlagad lasagne med äkta pasta som barnen också fick testa veva igenom maskinen och blev till sist natt så vi fick bädda ut soffan, och till sist accepterade även barnen att det var natt och somnade.Vaknade ganska normal tid mellan 6-7 på morgonen, åt morgonmål, lekte ännu mera ute och sedan blev det shoppingresa till IKEA, lunch på RAX i Skanssi shoppingcenter och därifrån körde vi vidare till Päiväkumpu.Eller det trodde vi iallafall! Visade sig att vi körde till Lojo och väl där i centrum frågade jag efter Päiväkumpu -och de berättade att det fanns i Karislojo! Nåja, fick köra längs vackra små vägar till Lojo med många backar o små sjöar så fick lite extra sightseeing bara. Så fick svänga om, kör tillbaka en bit längs motorvägen och sedan hitta vi utan problem!
Installerade oss i rummet och gick på buffe-middag. Den imponerade inte så mycket och tyckte de tog ganska så väldigt överpris (två vuxna +en liter mjölk till rummet =35€). Men hungriga var vi ju så något behövde vi. Så lekte vi på lekplatsen där ute en stund innan vi gick till rummet för att sova.

Igen skulle det ju inte varit roligt att sova nå alls, men det gick. Nästa dag blev det ungefär 7 väckning igen och full fart framåt på morgonmål, gå ut o gå och hitta en larv (som borde åka bakom en mönkki men inte just då), titta på stranden, leka en stund i lekparken igen och sedan träffa alla andra Bamsingar.

Lunch och sedan blev det program för barnen. Nina somnade dock i sin välbehövda dagssömn med mommo som vakt och Viggo for och leka med barnledarna i gymppasalen så jag fick njuta av solen och titta runt mig lite. Efteråt blev det mellanmål men Nina sovde djupt under hela mellanmålet också så mamma och Viggo fick äta på tumis på terrassen.
Efteråt for vi tillbaka till gymppasalen och leka, men jag var med. Och efter en stund vaknade Nina och joinade oss! Lekte tills det blev middag, åt, tog igen oss lite och gick ner till stranden för att grilla lite korv. Men blev att vi vandrade mest längs stranden och tittade på båtar. Sedan blev det natten igen och troligen somnade jag först av alla.Söndagen inleddes med frukost, ihoppackning av alla våra saker, lastning i bilen och utcheckning. Så for vi till simhallen där barnbassängen och terapibassängen var reserverade åt oss Bamsingar. Enda som jag genast reagerade negativt på så var att GRUNDASTE delen av bassängen var 90cm, och Nina är bara 85cm lång totalt. Så varken hon eller Viggo kunde gå någonstans utan bara vara på rampen ner i vattnet... lite dåligt av en barnbassäng tycker jag. Men jag och mommo bar dem i famnen så de fick testa "flyta"och i bubbelpoolen så vi fick nog nästan en timme att gå i vattnet.
Sedan lekte de en stund i lilla lekhörnan vid receptionen innan vi bestämde oss för att skippa lunchen och starta hemåt.


På vägen hem stannade vi vid Ysin Kulma Ravintola och åt lunch i närheten av Tammerfors, vid Löytöpuoti och handla nå smått onödigt och till sist vid ABC i Jalasjärvi innan vi hade kommit oss ända hem.


Väl hemma så var det full fart! Allting skulle undersökas om det var som vanligt och glädjen över att vara hemma skulle demostreras med spring i benen, kramar, krockar, bus och rop. Så blev en senare natt än normalt för dem men sedan sovde de ganska gott, fast båda ville komma och sova med mamma...

Så nu hade vi provat på en roadtripp och ett läger! Och måste säga att det gick över förväntan hela tiden. Inga ordentliga problem utan det värsta var väl att de inte hade tid/ro att äta i stora matsalen där det hela tiden gick folk och skramlade och hade sig. Det enda jag saknade var mera bestämt program åt föräldrarna så man skulle fått umgås, nu blev det mest att alla delade på sig och man såg bara skymtar av varandra när man möttes någonstans. Men en väldigt bra upplevelse och de största minusen så hade med platsen att göra (bassängen, maten, priset till Hupikumpu eller för att ens få åka i larven) och inte med själva lägrets utformning (och ja, jag kallar det läger fast det var en träff). I vilket fall som helst så syns vi troligen nästa år också, var det nu än ordnas då!

Tack Mia, Heidi och Nina som ordnade det för alla oss andra Bamseföräldrar också. Viggo trivdes verkligen, likaså lillasyster Nina och mamma och mommo (fast de två sistnämnda var de som blev tröttast tror jag).

Inga kommentarer: