tisdag 30 juni 2015

Filmer och te

Tänkte jag skulle skriva lite om några av de tesorter jag smakat och de filmer/serier jag kollat mycket på nu senast.

HOTEL HELL (tvserie)
Gordon Ramsay, och han anses ju så elak men, han säger ju bara sanningen egentligen för att väcka dehär dumbommarna. Så personligen tycker jag inte att han är så elak. Likadant i KITCHEN NIGHTMARES.

ZOOM: ACADEMY FOR SUPERHEROES (2006)
Helt okej film, lite humor o lite action ihopblandat men blev lite väl löjligt emellanåt. En bra sitta o ta det lugnt film, inget man behöver koncentrera sig överdrivet mycket för.

ANONYMOUS REX (2004)
Jag kan inte tro jag faktiskt kollade denhär filmen till slut! Verkligen ingen höjdare enligt mig... jag menar, dinosaurier förklädda till människor med hjälp av hologram som ändrar deras utseenden på riktigt? Nä, dethär är nog en "emergency film" -då man sett alla andra filmer...

EXPLODING SUN (2013)
Katastroffilm om hur en nöjesresa till rymden går åt skogen och utlöser solstormar... visst, skulle kanske vara bra men ibland kände man sig lite utanför då man inte var astrofysiker. Men vad kan man? Också en sånhär ta det lugnt film som man bra kan gå och hämta snacks mitt i utan att hamna utanför storyn.

CRIMINAL MINDS (tvserie)
Absolut min favoritserie! Väldigt fascinerad av psykologi, seriemördare osv så faller mig rakti smaken. Dessutom är skådisarna bra, finns flera ögongodis och man kan utmana sig själv med att försöka lösa det före dem ibland.


Så går vi över till TESORTERNA 

MUMIN ROOIBOS: 
FRISKT SKÄMT
KLAPPAT OCH KLART
JAG VILL OCKSÅ HA
DU SKA FÅ SE (Nordqvist)
Blä. Kan inte komma på något annat än blä. Alla smaka samma sak, ingen smakade det som det stod att det skulle vara. Var alltså en förpackning med alla dessa tesorter tillsammans.

EARL GREY (Lord Nelson)
Finns hur många earl grey som helst men detta har ett svagt stråk av citrus i sig och är därför väldigt gott.

BLUEBERRY MUFFIN TEA (Lipton)
Helt ok att dricka men det smakar inte blåbärsmuffins. Men som sagt, helt okej så man kan bra köp en ask nu som då -men man blir fort led det.

GREEN TEA STRAWBERRY CUPCAKE (Lipton)
Lite samma som blåbärsmuffinset -helt ok men smakar inte enligt vad det lovar. Men sämre än blåbäret...

PEAR CHOCOLATE (Lipton)
Min favorit av Liptons "godis"samling. Om det faktiskt är päron och choklad är svårt att säga men gott!

LEMON MACARONI (Lipton)
Som jag nämnde tidigare tycker jag om citrusteer så detta är riktigt bra enligt mig. Lite för sött (antagligen för att det ska låtsas vara bakelse) men nu som då går det bra.

CLASSIC EARL GREY TEA (Twinings of London)
Är väl kanske detta de flesta tänker på när man säger earl grey te, och det är ju faktiskt bara så gott!

LADY GREY TEA (Twinings of London)
En liknande till earl grey. Väldigt gott också då smaken inte är alltför stark.

PRINCE OF WALES TEA (Twinings of London)
Också ett svagare te och väldigt milt och gott i smaken.

ENGLISH BREAKFAST TEA (Twinings of London)
Lite starkare te än föregående sorter men så länge man minns det och kanske tar ut det lite tidigare så är det helt drickbart.

BLACKCURRANT TEA (Twinings of London)
Bra smak av vinbären men ingen personlig favorit.

LEMON TEA (Twinings of London)
Kanske det bästa citronteet jag hittat hittills. Avnjuter det gärna på kvällen.

VANILLA TEA (Twinings of London)
Inget te för mig, dessutom har jag för många dåliga minnen av att dricka detta te...

APPLE, CINNAMON & RAISIN (Twinings of London)
Julstämning! Men den är god så man kan bra dricka den andra tider än julen också.

LIPTON 
Deras standard svarta te, funkar alltid för mig. Kan då blanda i socker eller honung (dock har jag slutat helt med socker i te och sällan honung om jag inte är på väg att bli sjuk i halsen). Passar också med riktig mat, smörgåsar eller till efterrätter.

VANILLA CARAMELL (Lipton)
Smakar åtminstone caramell precis som namnet påvisar men i min mun alldeles för sött te.

ORGANIC GREEN TEA (Clipper)
Absolut det godaste gröna teet jag hittat på marknaden hittills, med eller utan annan smaktillsats! Dessutom ger det en härlig kick på morgonen och lär vara väldigt hälsosamt på många vis (bla motverka cancer, förbättra ämnesomsättningen).

PEACH MANGO (Lipton)
Första koppen hällde jag ut men tror det är ett te man måste vänja sig med smaken av. Tyckte det smakade konstigt så. Så jag ska ge det ett par till chanser och återkommer sedan!

VAD ÄR ERT FAVORITTE ELLER TE NI SKULLE REKOMMENDERA
ÅT MIG ATT PRÖVA PÅ?

1 kommentar:

Maria sa...

Har testat nån mumin-te-blandning en gång som jag tyckte var helt ok, men var nog en annan sort, för jag kommer inte ihåg att de skulle ha såna här namn.. Tror inte det var roobios heller förresten, utan svart-te..? Blåbärsmuffin gillar jag, tyckte mig ana lite muffinsaktig smak :) Den med cupcake-smak smakade gillade jag dock mindre, men var ju nog drickbart..

Jag tycker överlag om teer med karamellsmak, eller mintsmak om jag vill ha en fräsch smak. Vad gäller mint-smaker skulle jag föreslå Clipper, som ju dessutom är ekologiskt, men flera smaker har ändå ungefär samma pris som twinings etc, så fortfarande budget-te :) Sen älskar jag chai-teer (som också ger lite julfeelis tack vare kryddorna i den) - rekommenderar en liten skvätt mjölk och liiite sötningsmedel av nåt slag för att få fram aromerna ordentligt - utan dessa tycker jag inte det smakar så mycket, men kommer inte på nåt särskilt märke att rekommendera som finns i Finland..

What else.. Twinings Voyage Brazilian Baia gillar jag också, med kokos, vanilj och kakaoböna :)