söndag 28 augusti 2016

Första natten

Om än morgonen började väldigt dåligt, min faster förlorade kampen mot cancern, så fanns det inget annat val än att fortsätta med flytten.

Packade ner kläderna, sista kökssakerna och annat smått och gott man hittade. Först körde både jag och gubben med fullastade bilar och tömde dem, gick över till min mor/far på lunch (maletköttsoppa) och tillbaka för att tömma bilarna och börja packa upp allting småningom.

När gubbens far kom så for de iväg efter möbler från mitt i gubbens bil. Barnsängarna, köksstolar, barnens klädbyråer, några lådor med blandade saker och sånt. Funderade en stund och möblerade innan de for efter lass nummer två (med släpvagn som hjälp) och så länge kom min far efter lite mera av deras möbler härifrån.
Så passade bra att komma med min säng, soffa, tv och -bord samt en större byrå och nå andra småsaker.

Strömmen hade dock farit och var borta i ca 1 1/2 timme för att flera träd hade fallit över ledningarna. Som tur hade vi hunnit dricka kaffe just före!

När vi först kom dit blev Viggo väldigt orolig. Men lugnade sig då jag hade pekat ut var hans mommo och moffa bor nu och visat att hans leksaker fanns här. Ungefär 10 ggr smet han väl ut då vi tömde bilarna, men var väl bara att vänta. Nina sa mestadels bara "ojoj!" om allt hon såg och vi gjorde. Så överlag accepterade de det väldigt fort att vi skulle börja bo här.
Och när deras sängar kom var de vääldigt viktiga med vilken som var vems!

Men fast man försökte följa samma kvällsrutiner som tidigare var det väldigt svårt att somna för dem. Hoppeligen ändras det med tiden (och hopoeligen fort).

Och natten? Tja, migrän kl 4. Upp eft medicin, men då blev Viggo vaken så han somna inte om. Så kl 6 gick gubben upp med honom och Nina trippa hastigt efter dem... och jag fick sova bort migränen.

En sovande dotter
En sovande son
En inbjudande säng

4 kommentarer:

Jonna sa...

Så nu bor du inte längre i centrum? Från och med nu enbart kalapi?

Marias Memoarer sa...

Bra att det gick så pass bra som det gjorde iaf :) Men beklagar ang. din faster :(

Marion sa...

Tack Maria💜 Och om du vill ha en workout så e de nog möjligt ännu! Ska ju ha nermonterat, lassat, kört, avlassat och uppmonterat staketet samt allt annat som vi hade ute på gården! 😉 Fast det blir ju då moffa har passligt...

Marion sa...

Officiellt bor vi till sista augusti Jonna men imorgon far jag och städa och kolla så inget glömts inomhus 😄 Så jo, de e Kalapää som gäller nu framöver. ☺