söndag 14 augusti 2016

Tallinresan - Del 4 Tredje dagen

(Måste först inflika att vi dag ett före middagen deltog i ett geocachingevent, en liten samling för de geocachare som fanns i Tallinn just då. Var ganska många som kom sist och slutligen)

Dag tre sovde vi lite längre för allt vi ville göra öppnade först 9/10 tiden. Åt frukost, samma som dag två.

Vår första etapp? Tallinn Loomaaed, eller Tallinn Zoo för att använda enklare namn. Och det var ju speciellt, minst sagt.
Första delen hade så gamla burar att man fick nästan fundera om djuren skulle komma sig ut medan man gick där! Fast den första delen (enligt den ingång vi tog) var ju från Sovjettiden, med andra ord inte det nyaste nytt.
De hade faktiskt en insamling på gång för att få byggt nya hem åt isbjörnarna -något som de absolut skulle behöva!
Andra delen av zoot, alltså de med nya inhägnader, var mycket finare och större. Elefanterna hade såklart största inhägnaden.

Gubben min var bara lite besviken på att inte fanns några giftormar egentligen, bara strypormar.Lite irriterande var det med alla getingar, speciellt vid kamelerna där någon lämnat sockervadd på marken. Såg en man som blev stucken på sidan av halsen men han verkade må okej. Hade bara bråttom bort från de andra getingarna. Det är helt klart effektivare att blåsa på dem än att vifta med händerna! Åtminstone om man inte vill reta upp dem...

Det fanns inga souvenirshoppar alls där heller! Blev jag lite snopen över som skulle velat köpa något som minne, nu blev det bara foton istället.

Efter zoo gick vi över till Rocca Al Mare, deras största shoppingcenter (med Prisma).


Var i stora drag samma butiker som överallt! Inget desto mera wow (men orkade inte gå igenom hela centret heller) så vi åt bara pizzalunch på Brecca.


Va väldigt gott! Och satt bra med lite påfyllning av depåerna efter gårdagens kvällsruljans.

Sen var det dags att söka sig mot hamnen igen, enkom i förväg så vi skulle hinna söka efter presenter vid Sadam Market hem.
Viggo fick en långtradare med två arbetsfordon på samt en Neymar spelskjorta. Nina fick en Babuschka-docka (eller heter de Matjuskor? Ryska dockorna som är många i varandra) och ett par minions-tights. Mina föräldrar fick varsin ask med Tallinn choklad och gubbens far en likör. Gubbens flickor fick 1 kg godis att dela på.

På båten hittade vi ännu nå TicTac åt hans flickor och mina fick en saxofonspelande och en trummande m&m gubbe (med varsin liten godispåse). Tog hytt igen, fast den var 27€ nu. Men vi fick ju sova en stund då innan vi kom i hamn.
Åt middag på båten, mat som man betalade enligt vikt. Var alltså inte så fin mat men dög bra!

Fick gå från hamnen till Kamppi. Passade då på att låsa fast vårt hänglås på en bro med många andra lås.


Och vi hade tid att geocacha en liten stund innan bussen skulle gå kl 23.
Onnibuss igen, fick sovt en bra stund efter att ha sett två avsnitt av "I zombie". Ganska lyckad serie verkade det som!
Min far kom efter oss från resecentret och hemma fick vi lägga oss ganska genast.

2 kommentarer:

www.marvelicious.blogg.se sa...

De heter Matryoshka, Babushka betyder mormor/farmor eller en gammal kvinna i allmänhet, vilket inte har något att göra med Matryoshkan som symboliserar fertilitet :) Babushkor/gamla kvinnor brukar vanligtvis inte vara särskilt fertila ;) Så nu förstår du logiken bakom :D

Marion sa...

Jag visste att Babuschka betydde det men var osäker ändå på det.
Och tror det får heta matjuska nu då Nina lärt sig säga det 😂 så ändrar vi namn sen då hon blivit äldre, o berättar symboliken då först o...