torsdag 11 augusti 2016

Tallinnresan del 1 - Resan ner

Söndagen 7.8.2016 startade bussen kl 23:00 från Vasa resecenter. Vi hade bokat Onnibuss redan i april så vi fick två biljetter till Helsingfors Kamppi för endast 18€.

Vi var förstås i god tid i Vasa så prövade vara in en sväng till Little Pub. Alltså puben mitt på gågatan som varit (bl.a.) R-kiosk tidigare. Deras wc-trappa måste vara hemsk i onyktert tillstånd men hade otroligt fint dekorerade väggar!

Gubben hade räknat med att vi skulle vara mer eller mindre ensamma på bussen, men det var en hel del som steg på redan i Vasa och i Tammerfors blev den helt full -till sista platsen. Vilket var lite synd eftersom jag då just hade lyckats somna tvärsöver ett tomt dubbelsäte, men somnade nog om sittandes mellan varven.

Från Kamppi fick vi gå till Viking Line terminalen. Kom dit före den öppnade så passade på att geocacha i närheten lite. Tyvärr kunde vi inte ta en dock då vi inte hade nå redskap med oss men vet till en annan gång var den finns!

Fick vänta en bra stund på N/S Mariella också i terminalen. Ombord beslöt vi oss för att ta en hytt i allafall för att dumpa av väskorna. Fick en två personers hytt för 15€ så inga farliga priser. Hade färdigt beställt bord till lunchbuffen också, så fick bara gå in då.

Buffen är ju god, eller jag menar, med alla alternativ som finns så hittar alla något man gillar! Och vin/öl hör ju till i priset hur mycket man vill (fast ett glas rött räckte mer än väl för mig). Entrecoten och räkorna (oskalade) var mina absoluta favoriter! Men på efterrättsbordet hittade jag egentligen inget som föll mig i smaken... fast det fanns så mycket!

Vi valde att gå från hamnen till hotellet, men det (och annat vi gjorde första dagen) får ni läsa i del 2!

Little Pub terass

Geocachingsällskap i Helsingfors

Viking Lines lunchbuffe smakade bra

Synen i Tallinn hamn: cykeltaxi

4 kommentarer:

www.marvelicious.blogg.se sa...

Ni verkar ha haft en riktigt trevlig resa, kul! :)

Marion sa...

Joo de gjorde nog gott att slippa på en riktig semester bara han och jag en gång 😊😋

Jonna sa...

Väntar på att få läsa mera :)

Marion sa...

Del 2 och 3 finns upp Jonna o imoron kommer del 4 😆