Prövade på en glutenfri paj med majs och maletkött en dag! Ovan ser ni ingredienserna till bottnet.
Botten
1 dl vatten
1/2 tsk psyllium
2 dl majsmjöl
1/2 dl riven ost
2 msk potatismjöl
Salt
- Blanda psyllium i halv dl vatten och låt svälla 10 min.
- Blanda i resten och knåda jämn.
- Tryck fast i en form men löstagbar botten, 24cm i diameter max.
- Grädda i 175 grader, lägsta falsen i ca 25 min.
Medan du väntar på botten tar du fram fyllningens ingredienser!
Fyllning
400 gr maletkött
2 msk vatten
En burk tomatpure
Tacokrydda
1 1/2 dl riven ost
1 dl majs
Samt
En avokado
Två tomater
En burk creme fraiche
Blanda ihop avokado, tomat och creme fraiche medan du steker köttet.
Lägg till tomatpure, vatten i köttet. Lyft av från plattan och rör ner 1 dl ost och majs.
Fyll bottnen, lägg på resten av osten.
Servera med röran på.
Jättesmaskens! Men bottnet blev väldigt skarpt, som chips nästan, och röran blev sur till dagen efter. Så en färskvara helt klart. Men otroligt god! Blir absolut fler gånger, men kommer då laga trippelsats botten så den räcker till större form (nu var det just och just till en 24 cm i diameter).
Näringsvärden
Räknat på 4 bitar med creme fraicheröra.
Kcal: 630
Kolhydrat: 37,1 gr
Fett: 38,8 gr
Protein: 29,9 gr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar