tisdag 28 mars 2017

Styrelsesuppleant

Jag har väl inte påpekat att jag blev invald som suppleant till DUV i Vasas styrelse? FDUV representerar DUV-föreningarna på riksnivå. Ifall ni inte visste det redan kan jag berätta att FDUV betyder För De Utvecklingsstördas Väl och regiongrupperna har då bara tagit bort ordet För i sitt namn.

Vad exakt jag ska göra där vet jag inte ännu. Åka på något möte nu som då antar jag. Annars blir det väl att fortsätta med att delta i det de ordnar. Såsom projektet Mer än ord och deras träffar för anhöriga, evenemang för personer i behov av stöd och föreläsningar... ja allt vad de nu hittar på som jag tror jag (eller då min son) kan ha nytta av. Eller varför inte hela familjen?

I helgen skulle de ha ett läger till exempel. Vi skulle gärna deltagit men fick inte ihop det denhär gången så vi kunde fara -dessutom skulle det varit i södra delen av Finland så osäker på hur vi skulle ha tagit oss dit. Får bara hoppas att de ordnar läger på Norrvalla igen vid ett senare tillfälle.

Hur som haver, ställde inte upp i kommunalvalet för kändes inte som min grej. Jag är verkligen ingen hejare när det kommer till politik. Men att jobba på i någon förening, det gör jag gärna. Säkert klarnar det vartefter tiden går vad jag kan bidra med i föreningen, och vem vet -kanske jag snart hittar flera föreningar att delta aktivt i?

Tror ändå på att var och en gör bäst nytta inom något de brinner för eller tror på. Något som faktiskt är viktigt för dem att påverka. Och hur min sons liv blir, hur han accepteras i morgondagens samhälle, påverkar absolut mig och mitt liv. Så eftersom jag vill att han ska få det bästa möjliga, så behöver jag jobba för att alla får det bästa.

Någon har sagt att en stat bara är så stark som den behandlar sina svagaste medborgare. Så jag vill vara med och bygga Finland som stat stark. Genom att se till att staten Finland behandlar sina medborgare bra. Och, något som man alltför ofta hör i diskussionen kring invandrare gentemot "ursprungsfinnar", att hjälpa en grupp människor innebär inte på något vis att man skulle hjälpa en annan grupp mindre.

Att få det bättre för en utsatt grupp tror jag ökar möjligheten att förändra förutsättningarna för en annan utsatt grupp -eller, en utsatt grupp i en utsatt grupp (att man tillhör två grupper som båda anses ha det dåligt, till exempel en åldring med någon form av funktionsnedsättning). Genom att då öka på kunskapen kring funktionsnedsättningarna kanske vi kan göra även de åldringarnas liv bättre, och förbättras det för dem så vill jag tro att all åldringsvård skulle ta ett steg i rätt riktning samtidigt.

Vad tror du?

Officiella logon

Inga kommentarer: