fredag 31 mars 2017

Tål lite skämt hörru!

Imorgon är det 1.4. Den stora skämtaredagen då alla möjliga dråpliga skämt och hyss planeras. Och de som är offer för skämten ska bara skratta och ta det med en klackspark.

Jag är väldigt tudelad med skämtdagen. Skämt och skoj och bus i all ära, men vissa saker ÄR INTE roliga. Kanske för dig men verkligen inte för andra.

Det är inte roligt med skämt om att vara gravid. Inte heller om olyckor och sjukdomar. Inte alls roligt om förhållanden som gått i kras eller att man skulle vara arg på en vän.

Jag skrattar inte om du "skämtskvallrar" om någon annan. Jag skrattar inte över elaka skämt om helt fiktiva personer. Inte hellet om du luras att du ska gifta dig.

Vad som däremot är roligt är små hyss inom närmsta vänkretsen eller familjen. Byta ut något (salt och socker) eller gömma något välanvänt (men oviktigt, inte telefon eller plånbok). Skämt som alla kan ha roligt åt. Som inte utlämnar någon, som inte sårar någon.

"Titta där, en..." är också roliga. Enkla, helt onödiga men ack så effektiva. Eller att bara dra en vits eller rolig historia. Eller att man sett eller gjort något knasigt.

Själv tänker jag inte luras något extra imorgon. Särskilt inte något icke-roligt skoj. Kanske lurar jag barnen att jag ser en björn, får se. Kanske kittlar jag gubben lite extra mycket.

Men det får stämningen utvisa imorgon. Och jag hoppas slippa se icke-roliga skämt på mina vänners sociala medier.
Pinocchio
Vad tänker ni om skämtaredagen och skämt?

Inga kommentarer: