söndag 19 juni 2016

Bamsegruppens sommarträff 2016

På fredagen (17.6) efter lunch packade vi in alla väskor, och oss, i gubbens bil och startade vår färd söderut.
Var verkligen en bra investering att köpa dvdspelare till bilen för längre bilfärder! Vi stannade bara en gång på hela vägen ner till Åbo där vi stannade hos min bror.

Gick på promenad, lekte, åt hemlagad skinkfrestelse och tog det lugnt. Sovde gott ända tills deras dotter vaknade. Åt morgonmål, gick fram och tillbaka till Prisma och fortsatte sedan färden till Päiväkumpu i Karislojo.
Iår körde vi inte vilse iallafall! Gpsen visade rätt denhär gången från första början.

Viggo hade inte ro att delta i samlingen så vi hann aldrig presentera oss egentligen men såg ju alla nu som då under dagen ändå. Var flera bekanta ansikten från ifjol också på plats.
Jumppasalen var poppis då vi fick spring o ha oss, hann va o simma också. Och gå en tipprunda utomhus fast barnen inte var så intresserade av det.
Gungade en stund också då det höll upp innan vi grillade vid stranden. Men blev ingen lång samvaro för oss då barnen började bli trötta. Åt varsin korv bara.

De somnade lätt som tur, så fick sitt o se på tv en stund med gubben. Och sovde länge! 7:30 började vi stiga upp först. Så vi gick och simmade till först (öppet endast för Bamsegruppen) och sedan på morgonmål. Efteråt packa vi ihop och startade hemåt!
Stannade på lunch vid IKEA i Tammerfors, passade på och handlade nå smått samtidigt. Juustoportti var nästa stopp och sen var vi hemma och hoppade på studsmattan, gungade och små-åt lite gott innan vi borstade tänderna och la oss. De somnade så fint igen.

Och jag sitter med gubben och äter grillmat och ser på den otroligt dåliga filmen Arachnoquake (2012)...

Gungar i Åbo

Viggo nyckelpigan

Bollhavet slukade mina tre älsklingar vid jumppasalen

Päiväkumpu från strandsidan

Strandbryggan

Viggos reaktion på att vi skulle gå i butik

Gissa vad som var bäst på Juustoportti

Inga kommentarer: