söndag 5 juni 2016

Utmanar mig själv, och dig!

Tävlingsinlägget fick som en kommentar att jag skulle utmana mig själv/andra att göra något.

Jag slår två flugor i en smäll!

Jag utmanar dig, och mig själv, att donera blod under juni-augusti månad!

Detta är något jag länge velat göra men då de hade blodsamling i Vörå så hade jag både för ny tatuering plus att jag och Matias had följts åt för kort stund för att jag skulle gå igenom deras checklista.
Och om ni undrar så måste tatueringen och sexpartnern ha funnits i minst 4 månader (alltså ingen ny sexförbindelse inom fyra månader från blodgivningstillfället). Detta för att möjliga överförbara sjukdomar ska hinna blomma upp (trots att de även kontrollerar blodet).

Jag har som sagt länge velat göra detta men min skräck för nålar har hållit mig tillbaka. Och jag svettades verkligen ymnigt (för att använda fina ord) då jag skulle göra det ifjol... men jag anser att det är viktigt och ett av de enklaste sätten att hjälpa andra!

Vet också att jag har 0+ blod (kollas ju upp i samband med graviditet) så jag är universalgivare (mitt blod kan ges åt alla: A, B, AB och 0). Men en 0+ kan bara ta emot blod från en 0+. Så om jag donerar, kanske jag får tillbaka mitt eget blod ifall något händer mig?

Så, för att underlätta ännu ger jag er här länk så ni kan kolla närmaste ort och tidpunkt de ordnar blodgivning!

Så kavla upp ärmarna, håll er friska och kom och donera blod! Kanske vi far tillsammans?


2 kommentarer:

Madelaine sa...

Yee, kul att du nappade :D Jag är också mega rädd för nålar, aldrig vågat ge blod pga det. För tillfället kan jag inte ge, men sedan när jag kan så skall jag absolut anta din utmaning :)

Marion sa...

Super Madelaine! Hoppas att du berättar hur det gick sedan! 😊