måndag 20 februari 2012

Dikessväng och sladd med möte

Igår då man hälsade på fästmans bror så hamna man i diket... Jag körde, skulle från infarten och antar jag svängde lite för sent för for i snökarmen på andra sidan vägen -och det drog ner halva bilen i diket då. Som tur hade broderns kompis/granne traktor som han kom och drog upp oss med. Och snö är ju som tur mjukt så ingenting det heller.

Så nu för en liten stund sedan for man för att dela ut nå lappar till skolor... Kör försiktigt då vägen till Vörå Norra skola från centrum är väldigt krokig och hal annars också. Kommer i en kurva, och gissa om man inte får sladd?? Stackars gamla man som kommer emot mig såg livrädd ut. Men fick återigen konstatera att jag inte är en alltför usel chaufför då jag fick styrt så jag missade hans bil, missade diket och fick upprätt allting en stund efter att han hade passerat mig.
Men det är klart, mina händer var nog lite darriga efteråt... Tycker inte om när onödiga saker händer, men ibland kan man inte göra något åt att det händer heller. Jag körde försiktigt, jag släppte upp gasen i kurvan (gör jag då det är riktigt halt, om det är bra eller dåligt vet jag inte) för att minska farten ännu mera -men fick ändå sladd. Och i sladden lät jag bli att trycka in bromsen fast jag såg det kom möte och försökte bara styra och låta det rulla sakta framåt.... Säkert skulle jag ha kunnat göra ännu något men jag var mest fokuserad på att INTE krocka och INTE hamna i diket. Och det lyckades jag ju med åtminstone så.

Hoppeligen blir det inte nåmera trafikmissöden idag.

1 kommentar:

Anonym sa...

oj,oj