tisdag 21 februari 2012

Katherine Kerr


 Då jag var yngre läste jag flera varv Katherine Kerrs serie om det magiska landet Deverry. Här är bild på första boken Silverdolken och elfte boken Elddraken. Jag trodde Katherine Kerr hade slutat skriva efter Elddraken pga sjukdom men på googles bilder då jag sökte hittade jag en bok vid namn Guldfalken som lär vara Kerrs 12te bok om Deverry. Med andra ord måste jag verkligen se till att hitta den!

Det är såklart fantasyböcker, med allt vad det innebär om magi, annorlunda varelser och spännande äventyr. I hennes böcker är reinkarnation av själen centralt och resan för just några av själarna i olika liv som olika personer -och en person som svär åt Gudarna att få sin älskade tillbaka i någon form.

Det är som sagt en mycket längre berättelse än vad man kanske orkar med om man inte är riktigt insatt i dethär med fantasylitteratur, men för mig var det åtminstone omöjligt efter första boken att sluta läsa. Jag ville bara veta mera och mera vad som hände i deras liv, och de historiska tillbakablickarna man fick in i deras tidigare liv var också väldigt givande och intressanta!

Rekommenderas varmt att pröva på om man vill testa fantasy, och förstås alla fantasyälskare -detta är ett måste!

Inga kommentarer: