onsdag 15 februari 2012

Perfekta värden!

Känns nästan lite tungt att vara till mödrarådgivningen, ha riktigt ont i ryggen +axlarna och bäckenet. Och alla tester visar perfekta normala friska värden.Men, de är ju bara att konstatera: min hälsa är det inget fel på men utrymme har jag inte så mycket i kroppen utan lill*n tynger på lite här och där.

Mitt blodtryck var 105/65 så hon sa att det kan fara lite lågt mellan varven (=mina små svindlingar som jag kan uppleva någon gång). Hb hade stigit igen till 125! Så det är ju riktigt bra också.
Urinen fanns det inget extra i heller. Vikten min, ja de e ju skoj att följa med vikten nu! Innan jag blev gravid vägde jag 69kg, gick ner till 64,5kg i början pga aptitlöshet, förra gången (en månad sen) vägde jag 68,5kg och idag vägde jag 68,6kg!

Och lill*ns hälsa? Perfekt!! Mådde så bra så. Pulsen runt 135-140 men då sköterskan kollade blev han stressad så det ökade till 149 en sväng. Huvudet neråt, fötterna uppåt och långt till min högra sida. Tillväxtkurvan på livmodern/lill*n följde exakt de rekommenderade linjen, hon hade aldrig sett någon som följde kurvan så precis.

Så vad annat kan man säga, det blir intressant att se sen med lill*n om allt går så hela livet ut. Det hoppas man ju alltid men omständigheterna och miljön spelar ju alltid roll sen i tillväxten.

Var efter lillvildbasarin idag också, och tänkte få en bil i sidan på köpet i Jakobstad! Körde på esplanaden och en bil kom från vänster (han borde ha väjt undan för mig) i full fart och skulle svänga ut på andra filen -som pga all snö inte existerade. Fick nog väja snabbt till höger jag då bara upp på trottoaren lite så inte jag skulle få den i förardörren (och då i min famn). Kroppen hann bli riktigt förberedd på en kollision, ryggen spänd, magen svängd bort från stötpunkten, armarna spändare och benen likaså... Kände sig som en spagetti en stund sedan men blev nog bättre snabbt.

Nu har vildbasarin farit och sova efter att ha suttit i en Scanialastbil och kört med traktor (med min pappa), jag och älskling ska lägga på Colorado Avenue nu och sedan fara och sova. Ny dag imorgon så!

2 kommentarer:

Anonym sa...

toppen att alla värden är bra!

Catharina sa...

ååh, gratulerer så mye : ) lykketil i april! <3