måndag 30 maj 2016

Grattis KPO

KPO, alltså S-butikskedjan i Norra delarna av Österbotten osv, fyller 110 år nu.

Det firade de med ett jippo som for runt mellan olika ställen. Ett ställe dit det kom var Vörå.

Det var korvgrillning (ställde Vörå IF upp och hjälpte till med), bakelse med saft/kaffe/te, bilar och mönkki (fyrhjuling) utställd, karusell, popcorn, John Deere tramptraktorer, ballongfigurer, styrkeslägga och grodkatapult, Oravais Vildsvinskött sålde produkter, lokal blomsterhandlare sålde... ja, det var väl allt som visades upp och/eller ordnades.
Och hela kalaset var gratis för gäster! Gratis korv, bakelse, popcorn och tivoligrejer.

Tyvärr tog jag inte så mycket bilder eftersom jag hade full rulle med att hålla koll på åt vilket håll mina barn sprang men här är de i karusellen:


Att åka i någon bil var roligast men prövade även gungande häst.

Tyvärr gick karusellen sönder mitt i allt. "Skenbiten" (eller vad jag ska kalla träbiten som håller hästen från att svaja där nere) bröts sönder, alltså bröts totalt loss från karusellen. Mamman som hade sin dotter på just den hästen var väldigt snabb att nappa åt sig henne i farten. Personalen kom och monterade bort både den och bredvidvarande häst från karusellen så de kunde fortsätta låta barnen åka.


Det är alltså den röda biten under hästarna jag talade om just.

Men Viggo och Nina tyckte jättemycket om att åka. Och Viggo var fascinerad av grodkatapulten (slå med hammare så grodan flyger) men det var roligast då någon annan slog.

Men för att vara gratisevenemang var det riktigt bra! Så bra gjort KPO, ser fram emot ert 120 årskalas!

Inga kommentarer: