måndag 9 maj 2016

Mammadagen 2016

Morsdag 8.5.2016, skriver en dag i efterhand (som vanligt). Min morsdagspresent kan man nästan säga var att slippa på årets Väriestejuoksu (se gårdagens inlägg) men det är klart att man skulle få lite andra små gåvor.

Viggo hade lagat en handavtrycksblomma, Nina hade lagat ett dynvar med sina handavtryck på och av gubben min fick jag en blomma! Så det var riktigt passligt.

Men ingen sovmorgon utan upp redan runt 5-halv 6. Så gick ut första varvet redan kl 7 på studsmattan. In och se på Fåret Shaun, ut igen och studsa medan gubben grilla kött. Nu började Nina gnälla helt otroligt mycket men tänkte ju att hon var så trött redan. Nå efter en par misslyckade insomningar (och mommo hann komma hit) så fick hon fram att örat va pipi (=ont).
Så fick ge en burana, och då blev hon morgonens glada flicka igen. Men ingen feber fick hon.

Nå mommo kom som sagt på besök, vi skulle grilla allihopa tillsammans lite biffar, korv och gubben hade länge velat pröva Beercan chicken. Sagt och gjort! Tog länge för kycklingen att bli färdig och skulle behövt mera kryddor men det blev nog helt gott ändå.
Och jag glömde laga efterrätten men då gick in med allt så håksa jag mig och rörde snabbt ihop Mikro-chokladtårta i mugg. Alltså en chokladtårta som lagades i mikron, i en mugg! Maftig, söt och god! (Se bilder längst ner på maten)

Så efter allt detta var barnen mer än nöjda att gå in och sova. Och de somnade på mindre än 10 minuter båda två.

Gubben och jag fick se på "Miami Magma" (FOX katastroffilm) i lugn och ro och vi fick för en gångs skull sova hela natten i lugn och ro! Nina kom först halv 6 tiden och Viggo vakna ungefär 6.
Filmen var annars från 2011 men på basen av de dåliga specialeffekterna och de otroligt dåliga (och överdrivna) skådespelarinsatserna var det smått omöjligt ti tro den var så ny... men gick nu bra att slötitta den sådär en söndagskväll utan annat på programmet.

Beercan chicken färdigt grillad

Mycket god mat

Inte så vacker att se på men god chokladtårta!

Inga kommentarer: