tisdag 8 november 2016

Jag är Zlatan Ibrahimovic


Jag skrev tidigare om att jag och nå vänner och bekanta startade upp en Bokcirkel tillsammans. Och den första boken vi skulle läsa var "Jag är Zlatan Ibrahimovic" (får ursäkta att en apostrof fattas men hittar inte hur jag får den på c:et med tangentbordet...!) av Zlatan tillsammans med David Lagercrantz.

Boken var i sig intressant. Jag kände egentligen inte till Zlatan innan jag läste boken (mer än till namnet och att han hade med fotboll att göra) så det var en helt ny bekantskap för mig. Det är också första kändisbiografin jag läste så försökte ha ett öppet sinne när jag började läsa den.
Men det tog länge för mig, längre än vad som var meningen (vi hade satt deadline till 3.11 och jag blev klar 7.11), jag skyller dock på skolarbetet jag försökte få gjort samtidigt som jag skulle läsa boken.

Jag saknade mera berättelser om familjen. Det blev lite väl mycket fotboll (om än det också var intressant att få en inblick bakom kulisserna) och lite väl lite om familjen. Som vad var det för sjukdom förstfödda hade? Hur tog frun allt kändisskap egentligen? Vad gjorde Zlatan med sina söner, eller var han aldrig involverad (nämns bara att han spelar Xbox med sin son i famnen, men jag hoppas innerligt de gjorde annat också)? Ja, allt sådant hamnade så i skymundan och det var ju egentligen det jag velat veta mera om!

Men jag kände starkt med Zlatan då han beskrev känslan då sonens sjukdom uppdagades. Har ju själv inte vetat vad som varit på gång, orsaken och hur sonen skulle klara sig med min lilla Viggo.
Likaså kände jag en aning igen hans ord om "att inte backa undan en konflikt". Fast jag är sådan som gråter när jag är riktigt förbannad så betyder det inte för en stund att jag skulle backa i konflikten utan jag står stenhårt fast på stället och möter det. Och hans berättelser om hans familjs problem berörde djupt inom mig något också...

Kommer jag att läsa den andra Zlatan boken också? Tvivlar på det, om ingen i bokcirkeln väljer den förstås.
Andra kändisbiografier? Möjligen. Men tror inte det blir av någon idrottsutövare på ett tag nu.

Det var sådär kort om boken! Har du läst den? Vad tyckte du om den?

Nästa bok blir "Tuck Everlasting" av Natalie Babbitt

2 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Jag gillar biografier så jag skulle kunna läsa den. Men så är det ju det där med fotboll, det tycker jag är ganska trist ;)

Marion sa...

Ja om inte fotboll intresserar så tror jag inte denna var något för dig :) Fast här fick man ju mycket info om Zlatans psykiska processer under matchen och hur spelarköp gick till bakom kulisserna så var ju en annan sida av fotbollen än den man är van med ;) Du kan ju ge den ett försök någon gång!